Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja

TOP 5 šefpavāru receptes, kurās valda ķirbis

Par to, ka ķirbji ir neticami veselīgi, zina visi. Vēl tas ļoti priecē acis – spilgti oranžie skaistuļi rotā gan mazdārziņus, gan tirgus letes, gan pusdienu galdu. Bet par to, kā labāk to pagatavot, lai ne tikai iepriecinātu, bet arī pārsteigtu tuviniekus, pastāsta Rīgas restorānu – LIVE RIGA partneru – šefpavāri, ziņo riga.lv.

Ainārs Volodka, restorāna “Kolonāde. Mūsu stāsti…” šefpavārs: Ķirbju krēma brulē

Publicitātes foto

Sastāvdaļas (8 porcijām): cukurs - 150 g., olu dzeltenumi - 160 g. (10 gab.), saldais krējums - 1 l., vaniļa - 1 pāksts, ķirbis - 200 g. (notīrīts), ogas pēc savas gaumes.

Pagatavošana:

Katliņā ielej saldo krējumu, pievieno rupji rīvētu ķirbi un vāra aptuveni 5 minūtes. Pēc tam masu sakuļ blenderī izkāš caur sietu - tai jākļūst viendabīgai un krēmīgai.

Olu dzeltenumus sakuļ traukā ar cukuru un uzkarsē ūdens peldē. Masu nedrīkst pārkarsēt, citādi veidosies kunkuļi.

Kad abas masas ir gatavas, tās jāsajauc vienā traukā un jāļauj sabiezēt ūdens peldē. Gatavo masu salej trauciņos un liek krāsnī uz 40 minūtēm 100 grādu temperatūrā.

Gatavo krēmu pārkaisa ar brūno cukuru un viegli apdedzina virsmu, lai veidotos karamelizēta kārtiņa. Pirms pasniegšanas izdekorē ar svaigām ogām vai vaniļas saldējumu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā