Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja

RECEPTE: Šokolādes un ķiršu torte

© F64

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

120 g sviesta

140 g šokolādes

ēdamkarote ruma

2 olas

120 g tumšā Muscovado cukura

80 g miltu

puse tējkarotes cepamā pulvera

60 g maltu mandeļu

2 ēdamkarotes piena

pildījumam, greznošanai: 400 g saldētu ķiršu bez kauliņiem

250 g želejas cukura

3 tējkarotes vaniļas cukura

2 ēdamkarotes ruma

100 ml saldā krējuma

svaigi ķirši, citronmelisa

PAGATAVOŠANA:

  1. Sviestu un šokolādi izkausē karsta ūdens peldē, iemaisa rumu. Olu dzeltenumus sakuļ ar 100 g cukura, iemaisa izkausēto sviesta un šokolādes masu. Pievieno cepamo pulveri, maltās mandeles un pienu.
  2. Olu baltumus saputo ar pārējo cukuru, pa daļām uzmanīgi iecilā mīklā.
  3. Liek ietaukotā veidnē ar noņemamu apmali. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 35-40 minūtes, ar koka irbulīti pārbaudot biskvīta gatavību. Kūku atdzesē, izņem no veidnes, horizontāli pārgriež uz pusēm.
  4. Atlaidinātus ķiršus ar iztecējušo sulu, karsējot uz vidējas uguns, uzvāra, pievieno 2 tējkarotes vaniļas cukura un želejas cukuru. Pielej rumu, no jauna uzvāra un vāra minūti, tad no uguns noņem. Nedaudz padzesē, ar pusi no želejas ātri pārklāj atpakaļ veidnē ievietotu kūkas apakšējo daļu, ķiršogas sabīdot gar malu.
  5. Uzliek kūkas virsējo daļu, visapkārt gar malu sakārto pārējos ķiršus, vidusdaļu piepilda ar želēt sākušo šķidrumu. Atstāj istabas temperatūrā.
  6. Saldo krējumu ar vienu tējkaroti vaniļas cukura stingri saputo, liek konditorejas maisiņā un veido garnējumu. Papildina ar svaigiem ķiršiem, mandeļu skaidiņām, melisas vai piparmētru lapiņām.