Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

PADOMI, kā kopt sejas un ķermeņa ādu ziemā

© Publicitātes foto

Ādas kopšanai mājas apstākļos ziemas mēnešos ir jāpievērš pastiprināta uzmanība visiem Latvijas iedzīvotājiem – gan sievietēm, gan vīriešiem, pārliecināta ārste Ludmila Stavro-Freiberga, profesionāla kosmetoloģe ar divdesmit gadu darba pieredzi.

Mainīgie laika apstākļi, sausais gaiss telpās, sūdzības par niezi un paaugstinātu ādas jutīgumu ir tikai aisberga redzamā daļa. Šī simptomātika var signalizēt par slēptām ādas problēmām un paātrinātiem novecošanas procesiem. Tomēr, sekojot vienkāršiem padomiem, situāciju var mainīt.

Mazgājoties izmantojiet mazāk agresīvus līdzekļus

Jo īpaši tas attiecas uz seju. Neatkarīgi no tā, ar ko Jūs būtu mazgājušies iepriekš, pārejiet uz attīrošo pieniņu. Tas ir vienīgais taukus saturošais produkts, kurš attīra ādu, to nesausinot. Turklāt ir svarīgi pieniņu lietot pareizi - nelielu pieniņa daudzumu uzklāt uz rokām un 2-3 minūtes ar vienmērīgām masējošām kustībām ieziest sejas, kakla un dekoltē zonas ādā, bet lieko pieniņu noņemt ar siltā ūdenī samitrinātiem kosmētiskajiem sūklīšiem.

Attiecībā uz ķermeņa mazgāšanu un iešanu dušā - izklausīsies dīvaini, bet, ja ir iespēja “lieku reizi nemazgāties”, tad labāk vispār nemazgāties. Biežas mazgāšanās kaitējums ir tik liels, ka, it īpaši ziemā, labāk ir būt nedaudz netīram, nekā atūdeņotam vai pārmērīgi sausam.

Publicitātes foto

Kosmetologiem ir īpašs jēdziens - “ziemas ādas kseroze”. Tas nozīmē to, ka āda ir sausa un tai steidzami nepieciešama mitrināšana.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā