Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

Gardas receptes romantiskai Valentīndienai

© Publicitātes foto

Svinot visu mīlētāju svētkus Valentīndienu, romantisku noskaņu savai otrai pusītei var sagādāt, ne vien dāvinot ziedus un mīļas dāvanas, bet arī kopīgi rosoties virtuvē, lai pagatavotu kādu īpašu un mīlētāju dienai piemērotu ēdienu. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divu īpašu un stilīgu ēdienu receptes Valentīndienas svinībām.

Avokado un pesto sviestmaizes

Šīs gardās maizītes būs ideāls un ātri pagatavojams ēdiens romantiskām brokastīm - karstās maizītes ar maigo avokado garšu un krūze karstas kafijas būs ideāls Valentīndienas iesākums, turklāt sviestmaižu pagatavošana aizņems vien 15 minūtes laika, bet, ja tās gatavosiet kopā ar mīļoto, pie gardām brokastīm tiksiet vēl ātrāk.

Publicitātes foto

Sastāvdaļas (2 personām)

2 pilngraudu maizes šķēles

2 ēd.k. krēmsiera

1 mazs nogatavināts avokado (vai puse no liela avokado)

2 ēd.k. pašgatavota pesto mērces (skat. recepti tālāk)

2 vārītas olas

parmezāna siers, baziliks, sezama sēklas rotāšanai

Pesto mērcei:

1 sauja spinātu

2 saujas svaigā bazilika lapu

2 ķiploka daiviņas

20 g rīvēta parmezāna siera

1 ēd.k. citronu sulas

1 sauja grauzdētu valriekstu

80-100 ml extra virgin olīveļļas

sāls un melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

Vispirms pagatavo pesto, virtuves kombainā vai blenderī līdz nelieliem gabaliņiem sasmalcinot visas pesto mērces sastāvdaļas, izņemot olīveļļu. Blenderim darbojoties, iegūtajai masai lēnām pievieno olīveļļu un visu sablenderē līdz viendabīgai konsistencei (precīzu nepieciešamās eļļas daudzumu dozē blenderēšanas laikā, lai iegūtu vēlamo mērces konsistenci).

Avokado sagriež plānās šķēlītēs. Pilngraudu maizi apgrauzdē tosterī, uzsmērē uz maizes krēmsieru, liek virsū avokado un pārlej maizītes ar iegūto pesto mērci. Uz maizītes vai tai blakus uz šķīvja liek uz pusēm pārgrieztu vārītu olu. Maizītes rotā ar sezama sēklām, parmezāna sieru, bazilika lapām un pasniedz, kamēr maizīte silta.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā