\\Māja
Komentāri / Kā­pēc sul­fī­tus tik pla­ši iz­man­to un kā­du ie­spai­du tie at­stāj uz ve­se­lī­bu?
 

10 komentāri

aadel
Esmu vīndare un gatavoju mājas vīnus no ogām.. man tie garšo un es tos lietoju un pie kājas visi sulfīti..katrā dzērienā vai pārtikas produktā ir kas labs, kas slikts..viss jāl;ieto ar mēru.. vīns uzlabo asinsriti....un es no tā gatavoju arī karstvīnu.. kad atnak draugi man alkohola netrūkst.. vienmer pa rokai.. un es uzdziedu.vīns rūgtākais .. dod spēku manai dzīvei..dod spēku manai brīvei..prozit!
27.februāris, 19:12 Atbildēt
aadel
Jā man ir ,liels zemenu un aveņuj lauks, upenes.. esmu ogu audzētāja būtu grēks nesaraudzēt balonos vīnu.Laukos tam būt katrā kārtīga lauku mājā.i vīnam i pagrabam pilnam..uzleju arī nastoikas.. upenu dzērvenu...
27.februāris, 19:21 Atbildēt
jja no vīna sāp galva
tātad toksisks
27.februāris, 19:34 Atbildēt
aadel
man nekas nesāp..un ja tev sāp galva un negaršo vīni tad zini ka jāmirst būs drīz...
27.februāris, 19:37 Atbildēt
aadel
kur mans viseļčaks, viņam arī nekas nesāp..gribu ar viņu sadzert... būs jāaicina ogas lasīt un vīnu brūvēt..
27.februāris, 19:38 Atbildēt
aadel
bet kur vēl vasara..adelītei būs ko dzert līdz jaunajai ražai..jā pavasaros es vīnu nedzeru es dzeru kļavu un bērzu sulu...sogad laikam nesagaidīt.
27.februāris, 19:41 Atbildēt
VVecis - vīndaris vairāk kā 40 gadus
Vīnziņiem jau jāstāsta tas, ko lielās vīnu firmas liek, citādi paliks bez darba vai arī viņi nav tik zinoši kā izliekas. Latvijā ir vairāki vīndari, kas vīniem papildus sulfitus nepievieno un vīni ir daudzu konkursu uzvarētāji, tātad to labo kvalitāti atzinuši citi vīnziņi, kas bija komisijā.
6 mēnešu derīguma termiņu var attiecināt tikai uz vieglajiem 8-12% vīniem, bet smagie 12-14% vīni ilgi glabājas bez problēmām. Pats esmu baudījis sava tēva 17 gadus vecu upeņu vīnu - super....
Protams, vienkāršāk un drošāk ,
ir strādāt ar sulfitiem, bet ir raksturīgais sulfitu aromāts un ja kādam pēc vīna baudīšanas sāp galva, ziniet no kā. Pussaldie-saldie vīni bez sulfitiem ir jāglabā zem +12 C, bet bez konservantiem jau arī citus produktus siltumā neglabā. Mans viedoklis - ja var iztikt bez konservantiem tad kādēļ tie jālieto, vai maz mēs tos ar pārējo pārtiku uzņemam ?
27.februāris, 19:54 Atbildēt
AAdel
Es saviem viniem lieku tikai vina raugu un cukuru..nedrikst jaukt dzeienus vinu parmaina ar snabi tad sap galva..ari no karstviiba dazreiz sap galva jo karsejot uzmsinas cikuru kiimiskais sastavs..maju viini ir dabigi bez kaadem lpnservantiem un kimijas
27.februāris, 20:05 Atbildēt
vvīns
Beidz žūpot.
28.februāris, 12:29 Atbildēt
VVīndaris
Kas par muļķībām?Man glabājas paša gatavotie vīni jau 15 un vairāk gadu bez jebkādu dioksīnu un sulfītu pievienošnas,bet viens pārgudrelis stāsta ,ka bez tiem vīni dzīvo tik 6 mēnešus.Labs vīns norūgt nevar tik ātri kur nu vēl sabojāties
28.februāris, 3:02 Atbildēt