Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

Eksperti: Aizliegums ēst pēc sešiem vakarā ir mīts

© pixabay.com

Lai arī veselīga dzīvesveida jomā ir vērojamas pozitīvas izmaiņas - arvien vairāk cilvēku interesējas par to, ko un kā darīt savas veselības un labsajūtas uzlabošanai -, kopējie rādītāji joprojām atklāj, ka Latvijas iedzīvotāji par maz kustas, ir mazaktīvi un piekopj neveselīgas ēšanas ieradumus. Kā palīdzēt sev pievērsties veselīgākam dzīvesveidam un mainīt esošo situāciju - par to BENU Aptiekas rīkotajā diskusijā sprieda savu jomu speciālisti un eksperti.

Svētku ēdiens ir domāts svētkiem!

Kā savā praksē novērojusi uztura speciāliste Liene Sondore, cilvēki arvien vairāk interesējas par veselīgu dzīvesveidu, cenšas ēst vairāk dārzeņu un domāt par to, kā uzlabot savu ēdienkarti, tomēr kopējā situācija aizvien atklāj būtiskas problēmas - joprojām ēdam par daudz sāļus un žāvētus produktus, kas Latvijā ir tik iecienīti. Viņa atzīst, ka noteiktos daudzumos tos ēst būtu pieļaujams, bet, ja tas notiek katru dienu vai pat vairākas reizes dienā, tas ir par daudz. Tāpat izteikta problēma ir saldumi - pacientu dienasgrāmatas uzrāda - kārumi tiek ēsti katru dienu, stāsta L.Sondore, uzsverot, ka mums ir jāsaprot - svētku ēdiens ir domāts svētkiem! Ikdienas ēdienam ir jābūt vienkāršam, gardam, enerģiju nesošam, bet kūciņu vai citu kārumu var apēst nedēļas nogalē vai kādā īpašā reizē.

Tāpat L. Sondore norāda uz pētījumiem, kas atklāj, ka 70-90% dažādu saslimšanu senioru gados izraisa ilgstošā laika posmā nepareizi izvēlēts uzturs. Tādēļ viņa iesaka izvērtēt savu ēdienkarti un meklēt sev piemērotus un pieejamus risinājumus, kā to uzlabot, kā arī vērsties pēc padoma pie speciālistiem.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā