Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Māja

RECEPTE: Uzkoda hokeja laikā - picas standziņas

© Publicitātes foto/gardezi.lv

"Rimi Gardēži" piedāvā recepti gardām uzkodām, kas būs piemērotas kopīgai hokeja mača vērošanai ar ģimeni un draugiem.

Sastāvdaļas

  • Salami desa (sagriezta)
  • Kārtainā bezrauga mīkla (1 iepakojums)
  • 60g izkausēta sviesta
  • ¾ tējk. ķiploku pulvera
  • 1 ēdamk. bazilika, svaiga, sakapāta
  • 115 g. mocarellas siera, sarīvēta

Mērcei

  • 40 g. parmezāna siera, sarīvēta
  • 225 g. tomātu pastas
  • Pilna sauja svaigu diļļu
  • Koka iesmiņi
  • Cepampapīrs

Pagatavošana

  1. Kociņus mērcē siltā ūdenī pusstundu.
  2. Uzilda krāsni līdz 200°C. Paplāti pārklāj ar cepampapīru.
  3. Izkaisa miltus un izklāj kārtaino mīklu.
  4. Izkausē sviestu, pievieno ķiploku pulveri un baziliku, samaisa un apsmērē mīklu.
  5. Sagriež mīklu strēmelēs.
  6. Uz iesmiņa uzdur vairākas desas šķēlītes. Tad izsprauž vienu galu iesma mīklas strēmelē un tin mīklu spirālē apkārt iesmiņam, ļaujot desai pavīdēt locījumu vietās. Nostiprina otru galu mīklas pie iesma otrā gala.Liek uz pannas un iekšā krāsnī. Cep 10-12 minūtes.
  7. Izņem ārā, apber ar sarīvētu mocarellas sieru. Ieliek vēl uz 1 līdz 2 minūtēm krāsnī, lai izkūst siers.
  8. Tikmēr gatavo mērci - tomātu pastu sajauc ar parmezāna sieru un dillēm. Pasniedz pie picas standziņām.