Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

Latviešu mākslinieces rada neparastu gaismas slēdžu kolekciju

© Publicitātes foto

Nesen tehnoloģiju un dizaina centrā "Lucidus" prezentēta projekta "Ieslēdz krāsas ar JUNG" ietvaros radītā gaismas slēdžu kolekcija ar mākslinieču Elitas Patmalnieces, Kristīnes Luīzes Avotiņas, kā arī dzīvesstila bloga 3ade.lv autores Almazas Pirhas mākslas darbiem.

"Uzaicinot piedalīties projektā tautā pazīstamas un mīlētas mākslinieces, lai viņas, vienkāršiem vārdiem sakot, uzgleznotu slēdžus, vēlējamies atspoguļot to, kā tehnoloģijas un dizains mūsdienās iet kopsolī.

"Kad būvējam māju vai remontējam dzīvokli, vēlamies, lai visas lietas, kas mums kalpo ikdienā, ir kvalitatīvas, un tāpat mums ir īpašas prasības arī pret dizainu," uzsver tehnoloģiju un dizaina centra "Lucidus" produktu attīstības vadītājs Māris Endziņš. "Uzaicinot piedalīties projektā tautā pazīstamas un mīlētas mākslinieces, lai viņas, vienkāršiem vārdiem sakot, uzgleznotu slēdžus, vēlējamies atspoguļot to, kā tehnoloģijas un dizains mūsdienās iet kopsolī. Patiesībā slēdzis var būt arī kā gaumīgs un interesants akcents mājokļa interjerā."

Arī māksliniece Elita Patmalniece atzīst, ka, lai gan interjerā atzīst klasiskas vērtības un mēdz atsvaidzināt to ar kādu gleznu, vāzi vai paklāju, viņas radītie gaismas slēdži lieliski papildinās mājokļa interjeru. "Šie slēdži ir kā maza glezniņa. Ja cilvēks nevar nopirkt gleznu, viņš var pasūtīt gaismas slēdzi ar savu iecerēto gleznas motīvu," piebilst māksliniece.