Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Dizaineru pērles un koši toņi

© F64

Dāmu trio Lady’s Sweet dalībniece un televīzijas šovu muzikālā producente Karīna Tropa domā, ka ikdienas ģērbšanās stilu lielākoties nosaka garastāvoklis un laiks aiz loga.

Rudens sezonā dziedātāja nekaunas iziet uz ielas krāsainos gumijas zābakos, bet skatuves mirkļiem viņas skapī iegūluši daudzsološu pašmāju modes mākslinieku tērpi, kas jo īpaši iemirdzas prožektoru gaismās.

«Manā skapī ir diezgan daudz drēbju, jo man tiešām patīk iepirkties un posties. Es piešķiru nozīmi apģērbam, jo tas liek justies sliktāk vai labāk. Apģērbs ir viens no labsajūtas veicinātājiem, jo ir taču dienas, kad gadās uzvilkt drēbes, kas, piemēram, neatbilst garastāvoklim, līdz ar to šī diena nav izdevusies. Ikdienas apģērba izvēli nosaka ne vien gadalaiks un situācijas, bet arī joma, kurā cilvēks strādā. Manuprāt, ir jādomā, ko velk mugurā,» Karīna pamato savu viedokli.

Tēlu cenšas izplānot jau vakarā

«Tagad, kad dienas ritms ir diezgan saspringts un ir daudz kur jāpaspēj, dažreiz mēģinu izplānot, ko vilkt, jau iepriekšējā vakarā, jo reizēm gadās piecelties ne tik laikus un tad jau vairs neko nevar pagūt saplānot. Bet, protams, gadās tā, ka, no rīta pamostoties, ir mainījies gan garastāvoklis, gan laiks aiz loga, tādēļ apģērba komplekts jāpārplāno. Tad nākas pieskaņoties jaunajai situācijai,» jaunā sieviete atklāj savus ikdienas tēla veidošanas paradumus.

Viņa atzīst, ka labprāt ģērbjas sievišķīgi, iekļaujot tēlā gan kleitas, gan svārkus. «Es būtu priecīgāka, ja būtu vairāk siltu dienu, kad to var izmantot. Pašlaik strādāju projektā Jaunā Talantu fabrika, un tur, kā zināms, ir diennakts tiešraide, jādomā par to, kā izskatos un ko velku mugurā. Visu laiku notiek filmēšana, tāpēc jāuzklāj vismaz pamata grims un jāsaved kārtībā mati,» viņa saka.

Uzrunā modes māksliniekus

Karīna uzskata, ka, veidojot skatuves tēlu, viņai un pārējām trio meitenēm ļoti paveicies. «Mēs nekautrējamies uzrunāt Latvijas modes māksliniekus, un pagaidām šī uzdrīkstēšanās nav pievīlusi. Ir fantastiski, ka viņi ir atsaucīgi un izdodas izveidot sadarbību. Šī sadarbība ir ieguvums arī viņiem, jo mēs parādāmies uz skatuves šo mākslinieku tērpos un popularizējam viņu darbus. Viennozīmīgi varu teikt, ka pašmāju modes mākslinieki ir atsaucīgi,» viņa pauž gandarījumu par iespējām izveidot oriģinālu skatuves tēlu. Cieša sadarbība dziedātājām izveidojusies ar Latvijas modes māksliniekiem Indru Salceviču, Līgu Bangu, Katju Šehurinu, Daci KrieviņuBahmani, Ingrīdu Zāberi, Aleksandru Pavlovu un daudziem citiem. «Atceros, ka aizgāju uz Riga Fashion Week modes skati un ieraudzīju Ingrīdas Zāberes kleitas, kas darinātas no krekliem. Man iepatikās, ierosināju to pārējām meitenēm, un viss notika. Nav tā, ka tas ir kaut kas neiespējams.»

Mūziķe uzsver, ka, esot uz skatuves, tērpi regulāri ir jāmaina, nevar televīzijā parādīties ar vienu tērpu vairākas reizes pēc kārtas. Sarežģītāku situāciju padara tas, ka vienādu tērpu darināšana trim meitenēm ir diezgan sarežģīts uzdevums. «Veikalā nopirkt trīs vienādus tērpus, kas labi derētu visām, tikpat kā nav iespējams. Tādēļ ir fantastiski, ka mēs varam uzšūt savus tērpus, kas atvieglo gatavošanos koncertiem. Radot tērpus, rūpīgi apsveram konkrētā pasākuma specifiku, uzstāšanās vietu un citus aspektus. Cenšamies pieskaņot tērpus videi un citiem blakus apstākļiem,» Karīna saka.

Kurpes no visas pasaules

Nodibinot kontaktus ar Latvijā pazīstamiem māksliniekiem un iemīļojot viņu radītos tērpus, Karīna arī personiskajā garderobē iekļāvusi vairākus jau pieminēto dizaineru darbus. «Man ļoti patīk Indras Salcevičas tērpi, tāpēc esmu iegādājusies vairākas viņas radītas kleitas. Vienmēr, kad kopā ar trio dodamies pie viņas izplānot kādu jaunu tērpu, mani uzrunā kas jauns. Indras kleitas visbiežāk velku uz skatuves, piemēram, uzstājoties viena,» teic dziedātāja.

Ikdienas apģērbu viņa vislabprātāk iegādājas kādā no tirdzniecības centriem, piemēram, Alfā. Par universālāko Karīna sauc veikalu Zara, kur vienmēr izdodas atrast kaut ko noderīgu: «Tas ir fantastisks veikals, kur iespējams atrast dažādām gaumēm atbilstošu apģērbu – lietišķu, modernu, ikdienišķu un jauneklīgu –, turklāt priecē plašā krāsu bagātība, kas nu ir aktuāla arī Latvijā.» Karīna izsaka bažas par to, ka Latvijā ir niecīgas iespējas iegādāties interesantus skatuves apavus, tādēļ trio dāmas izmanto iespēju nopirkt ekskluzīvas kurpes, koncertējot ārzemēs. «Mums ir apavi no Amerikas, Krievijas, Izraēlas un daudzām citām zemēm. Katru reizi cenšamies atvest kādu mazu nieciņu, kas vēlāk uzstājoties var noderēt.» Ikdienas skrējienā dziedātāja pēdējā laikā dod priekšroku ērtiem apaviem, kas visbiežāk ir zemi. «Lielāko daļu dienas sanāk atrasties uz kājām un daudz pārvietoties, tāpēc svarīgi, lai kājas nenogurtu. Uz skatuves visbiežāk sanāk kāpt 12 centimetru augstos papēžus, tāpēc vismaz ikdienā gribas kājas atpūtināt,» viņa pamato šo praktisko izvēli.

Eksperimentē ar kosmētiku

Lai palutinātu sevi un vienlaikus arī parūpētos par sejas ādu, kas nemitīgi tiek pakļauta biezai grima kārtai, Karīna regulāri dodas pie kosmetologa. «Uzstājoties uz sejas tiek klāta pamatīga grima kārta, tāpēc ikdienā gribas ādu atpūtināt un attīrīt. Arī matus bojā, turklāt ātri pierod pie tā, ka viss izskatās labi, un gribas matu taisnošanu un līdzīgas procedūras iekļaut arī ikdienas ritmā,» viņa saka. «Maksimāli mēģinu lietot matu maskas un eļļas, lai matus atjaunotu. Ļoti

laba ir uzņēmuma Dzintars ražotā matu eļļa ar ķiplokiem, kas veicina augšanu un pabaro tos. Pārsvarā ar matu kosmētiku eksperimentēju, katru reizi nopērkot kaut ko jaunu. Dažreiz arī friziere iesaka kādus jaunus līdzekļus,» teic dziedātāja.

Turpretī sejas kopšanai Karīna jau ilgu laiku izvēlas Bioderma kosmētiku – masku, sejas tīrīšanas ūdeni un citus līdzekļus. «Man to ieteica kosmetoloģe, un arī es pati lietojot esmu pārliecinājusies par šo produktu iedarbīgumu. Šķiet, ka jebkurš, kurš pamēģina Bioderma produktus, vairs negrib atgriezties ne pie viena cita ražotāja kosmētikas,» Karīna pauž patiesu sajūsmu.