Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Daumants Kalniņš vienkārši elegants

© F64

«Man tiešām apģērbs nav svarīgs. Ja redzu, ka bikses ir novalkātas, ka sāk dilt, skaidrs, ka tad jāiet uz veikalu meklēt jaunas. Bet šobrīd man vispār nav laika domāt par savu garderobi,» atzīst jaunais dziedātājs Daumants Kalniņš (23).

Tikko pirmizrādi piedzīvojis Māras Zālītes un Zigmara Liepiņa rokoperas Lāčplēsis jauniestudējums, ko veidojuši režisore Inese Mičule, horeogrāfe Olga Žitluhina, tērpu māksliniece Anna Heinrihsone un scenogrāfs Gints Sippo. Daumantam Kalniņam tajā uzticēta titulloma.

Patīk smokingā

«Skatuves stils faktiski ir vienīgais, pie kā tiešām vairāk piedomāju, lai gan – arī ar skatuves tērpiem īpaši neizlecu ar kaut ko spilgtu. Bet ikdienā man apģērbs nav ļoti svarīgs. Par šo tēmu pat nav īsti ko stāstīt,» smaidot saka jaunais dziedātājs, piebilstot, ka viņš nav nedz hipsteru, nedz sportiskā stila piekritējs. «Esmu kaut kur pa vidu – starp

vienkāršo un eleganto. Man nevis nav problēmu uzvilkt, bet man pat patīk tās retās reizes, kad ir jāuzvelk smokings. Tas ir reti, varbūt tāpēc tas ir forši,» domā Daumants.

Dziedātājs stāsta, ka viņam ir zināmas problēmas atrast sev bikses. «Ar augšdaļu nav problēmu, bet ar biksēm ir krietni grūtāk. Kādreiz daudz un diezgan nopietni braucu ar velosipēdu, līdz ar to man ir tādas kājas, kurām ir problemātiski piemeklēt bikses, kurās es gan labi justos, gan labi izskatītos. Un es arī neesmu tāds staigātājs pa veikaliem, kurš zina, ka, piemēram, uz Čaka ielas ir labs butiks. Pamatā es iepērkos veikalā Zara – tas ir viens no retajiem, kur varu piemeklēt sev atbilstoša izmēra un stila apģērbu.»

Nav izvēlīgs

Daumants apgalvo, ka apģērba ziņā galīgi nav izvēlīgs. Viņam nevajag dārgus zīmolus, jo viņš neredz jēgu maksāt par apģērbu lielu naudu.

Viņam arī nevajag milzīgi plašu garderobi. «Es zinu, kā ir sievietēm – ka nekad nav ko vilkt mugurā. Man ne tuvu tā nav,» dziedātājs nosmej, sakot, ka tādējādi viņam nav nepieciešams nenormāli domāt, ko tad nu šodien uzvilkt mugurā. «Apskatos, kas ir izmazgājies, kas ir izžuvis... Man nav trīsdesmit bikšu, desmit uzvalku, arī apavu nav daudz. Es pat nezinu, kāpēc nav. Laikam man tas nav tik svarīgi.» Vienīgi krāsas apģērbā dziedātājam ir svarīgas – viņa garderobe galīgi nemaz nav pelēka, ikdienas apģērbā vienmēr ir kāds košāks akcents.

Šallīte obligāti

Sava stila akcentēšanai Daumants neizmanto rotas. Auskaru viņam vispār nekad nav bijis, un viņš domā, ka arī nebūs. Pulksteņi gan ir bijuši, bet šobrīd nav. Visi pazuduši. «Man ar pulksteņiem neiet – vai nu es tos sasitu, vai tie pazūd. Bet, jā – ja kādu aksesuāru es gribētu nēsāt, tad tas ir pulkstenis.»

Dziedātājs stāsta: kad bijis Indijā, sapircis un kādu brīdi arī nēsājis visādus kareklīšus ap kaklu. «Bet tas nebija ilgi – kāds saplīsa, kāds pazuda, kādu vienkārši vairs neliku. Acīmredzot tā vajadzība nebija tik liela.»

Šodien Daumantam aktuāli ir silta šalle ap kaklu – lai no rudens vējiem un vīrusiem nosargātu balsi. «Rudenī un ziemā ģērbjos galvenokārt tā, lai būtu silti. Un šallīte vienmēr ap kaklu. Jā, tas ir obligāti!» nosaka skanīgās balss īpašnieks.