Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Aktrise Esmeralda Ermale: Manas labsajūtas avots ir viss, kas dzīvē notiek

© F64

Aktrise Esmeralda Ermale uzskata, ka patiesie labsajūtas avoti slēpjas daudz dziļāk dzīves kvalitātē un attīstībā. Pārējie ārējie apstākļi ir tikai pievienotā vērtība, kas pakārtota patiesās laimes kodolam.

LĪDZSVARS. «Svarīgākais manas labsajūtas avots ir viss, kas dzīvē notiek, tikai tam seko visas praktiskās lietas. Man ir svarīgi just līdzsvaru, attīstību un – lai dzīve man šķiet interesanta. Kad man paveras kādi jauni apvāršņi, tad šķiet, ka dzīvoju pareizi un jūtos gandarīta. Protams, ļoti svarīgi ir arī cilvēki, kas ir ap mani.»

SVAIGS GAISS. «Man nepieciešams pietiekami daudz uzturēties svaigā gaisā. Justies labi man traucē piesmēķētas telpas vai sastāvējies gaiss.»

LIETU KĀRTĪBA. «Manu garastāvokli un darba spējas ietekmē vide, kurā es atrodos. Nepieciešams, lai tad, kad man ir radoši jāstrādā, būtu tīra māja. Ja apkārt nav viss sakārtots un logi nav nomazgāti, man ir sajūta, ka kaut kas traucē, un es nevaru koncentrēties uz darāmo. Protams, pašai arī par šo kārtību jāgādā, un to, ja ir pietiekami daudz laika, var darīt ar prieku. Parasti jau nīgrums piezogas tad, ja ir laika trūkums un nevar saprast, kam pirmajam veltīt uzmanību. Ja viss notiek harmoniski un secīgi, tad arī darbi, kuri parasti nerada pacilātību, var sagādāt baudu un prieku.»

KUSTĪBA. «Svarīga kustība, tāpēc jau apmēram astoņus gadus diendienā nodarbojos ar jogu. Tas uzlabo manu emocionālo pašsajūtu un fizisko kondīciju. Vingroju gan mājās, gan divreiz nedēļā dodos arī uz grupu nodarbībām. Pašlaik viens no lielākajiem labsajūtas avotiem man ir Argentīnas tango.»

AR SKAISTUMKOPŠANU UZ JŪS. «Man ir diezgan attālinātas attiecības ar skaistumkopšanu. Jāteic, ka ir patīkami tai ļauties un tas sagādā baudu un labsajūtu, bet neesmu pārliecināta, ka rezultāts ir finansiālā un laika ieguldījuma vērts. Tas ir nepieciešams darbam, tādēļ to jārespektē, bet man šķiet, ka ar to nevajag pārspīlēt. Mani ikdienas rituāli ir kā katrai sievietei – mazliet sakopt un notīrīt seju. Uzskatu to par ikdienas normu katram cilvēkam. Vasaras karstumā daudz vērtīgāk ir atveldzēties, nopeldoties dīķī.»

LAUKU MĀJA. «Svarīgi ir ik pa laikam pabūt manā lauku mājā. Man tur patīk, neskatoties uz nebeidzamajiem lauku darbiem, bet es saprotu, ka bez tā visa būtu skumīgi. Tas nes līdzi arī prieku par visu, kas tur izaug un kā es tur iekārtoju vidi, pavadot laiku tiešā saskarsmē ar dabu.»

DABAS VIELAS. «Pēdējā laikā regulāri lietoju smiltsērkšķu sulu un eļļu, tādu, kas iegūta Latvijā. Šie produkti ir vērtīgi gan veselībai, gan skaistumkopšanai. Dabiskas vielas mani saista vairāk nekā sintētiski produkti. Regulāri dzeru arī zāļu tējas, kas man garšo. Pati tās arī savācu savās lauku pļavās un sažāvēju. Dāvinu tējas arī draugiem – viņi priecājas. Kombinācijas ir visdažādākās – ugunspuķes, raspodiņi, piparmētras, āboliņi, gaiļpiesīši.»

GARDS ĒDIENS. «Patīk, ja varu pagatavot un pacienāt kādu cilvēku ar labu ēdienu, un jauki, ja arī viņam tas garšo. Man patiešām patīk gatavot, tāpēc ar interesi lasu recepšu žurnālus un meklēju kaut ko jaunu – gatavošana ir joma, kurā nemitīgi iespējams uzzināt ko jaunu un radoši izpausties.»

VITAMĪNI. «Dabiskās zālītes visa gada garumā nespēj stāvēt pretī dažādiem vīrusiem un infekcijām, kas mūs nemitīgi ielenc. Ir brīži, kad gadās sasirgt un ķerties pie nopietniem medikamentiem. Es gan arī tādos gadījumos cenšos vispirms lietot dabas vielas. Ir bijuši brīži, kad skaidri zinu, ka jālieto B grupas vitamīni, piemēram, kad ir caurvējā savilkti kakla nervi. Manuprāt, Magne B6 kombinācija ir laba, un esmu izjutusi efektu, kad no tā kļūst labāk. Pēc tam atkal ir iespējams atgriezties iepriekšējā režīmā.».