Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Māja \ Virtuve

Meža pīles krūtiņa ar ķirbju biezeni

© Leonīds Gusevs

Recepti piedāvā restorāna Vincents virspavārs Ivans Šmigarevs

Sastāvdaļas: meža pīle, rupjais sāls, malti papari, timiāns, rozmarīns, kadiķogas, apelsīna, citrona miziņa, zosu tauki, sarkanvīna mērce, upeņu uzlējums

piedevām: 50 g gaileņu, 50 g baraviku, 100 g ķirbja, 20 g sīpola, kaltēts sīpols, 20 g kaltēta purava, 20 g kazeņu, melleņu, 20 g brokoļa, ķiploks

ķirbju biezenim: ūdens, ķirbja atgriezumi, kanēlis, kūpināta paprika

Pagatavošana:iepriekšējā dienā jau noplūktas un izķidātas meža pīles kāju iemarinē sāls, kadiķogu, timiāna, rozmarīna, apelsīna un citrona mizu maisījumā, atstāj 12 stundas ievilkties.

Ar sausu drānu garšvielu krikucīšus notīra, kāju un krūtiņu liek zosu taukos un sakarsētā cepeškrāsnī 100 grādu temperatūrā cep trīs stundas. Viegli atdzesē un satin pārtikas plēvē.

Pīles kāju uz pannas cep 180 grādos aptuveni 15 minūtes, līdz putna āda kļūst skaisti zeltaina, tad gaļu ievieto sakarsētā cepeškrāsnī un 180 grādu temperatūrā vēl pacep aptuveni trīs minūtes.

Gatavo biezeni: krāsnī kopā ar kanēli un uz grila apkūpinātu paprikas pāksti sacep ķirbja atgriezumus, kas paliek pāri no galdā pasniegšanai paredzētajām piedevām. Biezeņa masai jābūt iespējami sausākai, čaganākai. Kopā ar timiānu, rozmarīnu, ķiploku, sāli un pipariem sacep gailenes un baravikas. Noblanšē brokoli un ķiploka daivas.

Meža putna gaļu kopā ar biezeni un dārzeņu piedevām kārto uz šķīvja, dekorē ar ēdamiem ziediem vai garšaugiem un pasniedz galdā, īsi pirms baudīšanas pārlejot ar cepeša mērci.