Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja \ Virtuve

Recepte: Pildīts lavašs

Lavašs ar pildījumu ir ātri pagatavojams jebkurai ēdienreizei, pildījumu var veidot pēc savas fantāzijas. Lavaša pildījumā var izmantot sieru, arī kausētu un svaigu, krabju nūjiņas, visdažādāko gaļu, tunci, marinētus gurķus, ķiplokus, tomātus, papriku, gurķi, avokado, kādu salātlapu un zaļumus.

Ja negribas sāļo lavašu, var gatavot saldo, pildītu ar biezpienu, ievārījumu un citām sastāvdaļām.

Kā pagatavot lavašu mājās

2 ēdamkarotes auksta ūdens sajauc ar 1,5 ēdamkarotēm sāls un pakāpeniski pievieno miltus, kamēr tiek iegūta ne pārāk stingra mīkla. Atstāj, lai tā stāv 30 līdz 40 minūtes. Mīklu sadala divās daļās, katru daļu 10 vienādās daļās. Katru daļu sarullē aplīša formā, nobirdina liekos miltus un liek uz lielas, ļoti karstas pannas. Cep no abām pusēm pāris minūtes. Līdzko parādās tumši plankumiņi, lavašu var griezt uz otru pusi. Cepjot plācenīši piepūšas kā baloniņi, bet vidū veidojas dobums. Kad 10 lavaši ir izcepti, tos liek uz pārtikas plēves un cieši satin. Tos var likt arī karstus. Ja ir vēlēšanās izcept daudz lavaša, tad pēc atdzišanas plēvē var uzglabāt saldētavā. Ja ir vajadzība tos izmantot, atstāj istabas temperatūrā uz 1,5 līdz 2 stundām, lai iegūtu svaigu lavašu.

Rulete no lavaša

Sastāvdaļas: 3 loksnes gruzīnu lavaša, 3 vārītas olas, 4 ķiploka daiviņas, 250 g siera, 200 g krabju nūjiņu (to vietā var būt 200 g jebkāda veida gaļas), majonēze.

Pagatavošana: sarīvē sieru, olas un ķiploku ar rupju rīvi. Atsevišķi samaisa sieru ar ķiploku, olas ar majonēzi, krabju nūjiņas vai gaļu ar majonēzi. Uz pirmās loksnes liek krabju nūjiņas vai gaļu, klāj virsū otru loksni, virsū – sieru ar ķiplokiem un majonēzi, uz trešās loksnes – olas ar majonēzi. Izveido ruleti. Liek uz 30 līdz 40 minūtēm ledusskapī.

Lavašs ar pipariem

Sastāvdaļas: lavašs, kausēts siers, žāvēta gaļa (jebkāda), pipars, dilles.

Pagatavošana: lavaša loksnes apsmērē ar kausēto sieru, virsū liek sagrieztu piparu, dilles un gaļu. Izveido ruleti un ietin pārtikas plēvē.

Lavašs ar vistu

Sastāvdaļas: paciņa kausēta siera, 2 vistu šķiņķīši (vislabāk grilēti), 2 tomāti, 3 vārītas olas, dilles vai citi zaļumi, paciņa majonēzes, lavašs.

Pagatavošana: iztītu lavašu izsmērē ar kausēto sieru. Tomātus, vistu, olas sagriež un klāj uz lavaša. Pārkaisa ar zaļumiem un pārlej ar majonēzi. Izveido ruleti, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz pāris stundām.