Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja \ Virtuve

RECEPTE: Gardā siļķe kažokā

© Scanpix/AP

Siļķe ir viena no populārākajām aukstajām uzkodām ikdienā, un arī svētku galdā sālītas siļķes gabaliņi kopā ar sīpolu nav retums.

Un kur vēl vienkāršākais variants, kā pagatavot pusdienas – izvārīt kartupeļus, ko pasniedz kopā ar biezpienu un gabaliņu siļķes.

Siļķēs tāpat kā citās zivīs ir olbaltumvielas, mikroelementi un citas vērtīgas vielas. Savu reizi tās noteikti vajag iekļaut ēdienkartē!

NODERĪGI

Izvēloties siļķi, jāskatās, lai tā būtu svaiga.

Siļķei jābūt līdzenai, bez izciļņiem un lūzumiem, kas var rasties transportēšanas laikā.

Siļķes ādai jābūt veselai, bez nobrāzumiem.

Uzmanīgi jāaplūko zivs mugura – ja tā ir bieza, vesela un vienmērīgi tumši pelēka, tad to noteikti var likt iepirkumu grozā.

Ļoti sālīta siļķe kļūs maigāka un ne tik sālīta, ja to izmērcēs striprā melnajā tējā vai pienā.

RECEPTES

Siļķe kažokā

Sastāvdaļas: 300 g siļķes filejas vai 1 līdz 2 siļķes, 300 g kartupeļu, 300 g burkānu, 300 g biešu, 150 g sīpolu, 2 āboli, majonēze.

Pagatavošana: bietes, kartupeļus un burkānus novāra un notīra. Sīpolu smalki sagriež. Siļķes fileju sagriež smalkos gabaliņos. Ja tiek izmantota vesela siļķe, tad tā jāatbrīvo no asakām un smalki jāsagriež. Burkānus un bietes sarīvē uz smalkas rīves. Notīra ābolu un sarīvē tāpat kā kartupeļus. Traukā kārto kartupeļus, pārlej majonēzi, uzliek siļķi un vēlreiz majonēzi. Virsū kārto sīpolus, burkānus, atkal pārlej majonēzi, kārto ābolus un majonēzi. Virsū uzliek siļķi un atkal pārlej majonēzi.