Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Māja \ Virtuve

RECEPTE: Suflē omlete

© F64

Noteikti daudzi piekritīs, ka omlete ir viens no labākajiem ne tikai olu, bet arī brokastu ēdieniem. Omleti var viegli un ātri pagatavot, un galvenais – tā būs sātīga gan atsevišķa, gan papildināta ar dažādu pildījumu – sēnēm, papriku, tomātiem, žāvētu gaļu, garšaugiem vai ko citu.

Suflē omlete

Sastāvdaļas: 2 omletēm nepieciešamas 4 olas, kurām dzeltenumi atdalīti no baltumiem, 30 g sviesta.

Pildījumam: 2 ēdamkarotes olīveļļas, puse sīpola, ķiploka daiviņa, šķēlēs sagriezts cukīni, šķēlēs sagriezta sarkanā paprika, 200 g konservētu tomātu, ēdamkarote svaigu sakapātu timiāna lapu, sāls, melnie pipari.

Pagatavošana: sagatavo pildījumu. Cepamajā pannā uzkarsē eļļu, ieber sīpolus un ķiplokus, cep apmēram 5 minūtes, kamēr tie ir mīksti. Pieber cukīni un sarkanās paprikas šķēlītes, cep apmēram 2 minūtes.

Pievieno tomātus un timiānu, pieber sāli, piparus, turpina cept uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes. Sakuļ olu dzeltenumus ar sāli un pipariem. Olu baltumus kuļ, līdz tie iegūst stingras putas, tad iecilā dzeltenumos. Omletes pannā izkausē pusi sviesta. Tiklīdz sviests sāk pārklāties ar putām, pielej pusi olu maisījuma un cep uz lēnas uguns apmēram 3 minūtes. Uzklāj pusi pildījuma, omleti pārloka uz pusēm un pasniedz.