Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Māja \ Virtuve

RECEPTE: Spinātu un sēņu frittata

Noteikti daudzi piekritīs, ka omlete ir viens no labākajiem ne tikai olu, bet arī brokastu ēdieniem. Omleti var viegli un ātri pagatavot, un galvenais – tā būs sātīga gan atsevišķa, gan papildināta ar dažādu pildījumu – sēnēm, papriku, tomātiem, žāvētu gaļu, garšaugiem vai ko citu.

 Spinātu un sēņu frittata(2 vai 3 personām)

Sastāvdaļas: 3 ēdamkarotes olīveļļas, 60 g kūpināta speķa, 250 g šampinjonu, 125 g sakapātu spinātu lapu, 6 olas, sāls, melnie pipari, 2 ēdamkarotes Parmas siera.

Pagatavošana: lielā cepamajā pannā uzkarsē eļļu, pieber speķi un sēnes. Maisot cep uz lielas uguns apmēram 7 minūtes, kamēr speķis kļūst kraukšķīgs.

Pievieno spinātus un apviļā eļļā apmēram 1 līdz 2 minūtes. Skatās, lai spināti nesačokurotos. Samazina uguni. Olas iesit bļodā, pieber sāli, piparus un sakuļ. Olas pārlej pāri sēnēm un spinātiem, cep uz vidējas uguns 10 minūtes. Kad olas sāk sarecēt, frittata paceļ ar lāpstiņu, bet pannu patur ieslīpi, lai šķidrums satecētu apakšā. Kad olas ir izceptas, apkaisa ar sarīvētu sieru. Pannu novieto zem karsta grila 10 cm attālumā no sildelementa uz 1 līdz 2 minūtēm, līdz frittata virsma kļūst zeltaini brūna un stingra. Pārgriež uz pusēm un pasniedz.

NODERĪGI

Omletes cepšanai vispiemērotākā būs speciāla panna, kurā olas nepielīp pie pamatnes. Ja tādas pannas nav, var izmantot nelielu cepamo pannu, kuras diametrs nepārsniedz 20 cm.

Dzeltenumi un baltumi omletei jāmaisa viegli, jo enerģiskas kulšanas dēļ omlete kļūst staipīga kā gumija.

Vispirms jāpārliecinās, vai panna ir karsta un sviests puto. Tikai tad var cept omleti.

Omlete turpinās gatavoties arī pēc tam, kad panna būs noņemta no uguns, tāpēc vidusdaļai jābūt pašķidrai.