Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja \ Virtuve

RECEPTE: Gaisīgs veltījums Mātes dienā

© F64

Maigais ābeļziedu sniegs un dabas veldzējošo smaržu mākonis ik gadu pašā maija plaukumā atgādina par Mātes dienu.

Ziedoņa apskauti, mēs allaž alkstam mazliet vairāk sirsnības un dzīves svinību maģiskās garšas, tāpēc, neaizmirstot, ka viss ģeniālais slēpjas vienkāršajā, žurnāls Māja dāvina visām mammām gardu svētku kūku – gaisīgu kā pieneņpūku un krāsainu kā gada pirmo varavīksni, kas uzzied debesjumā caur lietavu mākoņiem, tā apliecinot, ka mēs jūs ļoti mīlam.

Vieglā aveņu siera kūka

Sastāvdaļas: 3 iepakojumi Rasa krēmsiera ar avenēm, 350 ml aveņu Eko jogurta, pusotras paciņas cepumu Selga, 150 g sviesta, cukurs pēc garšas, aveņu ievārījums pēc garšas, 15 g želatīna, svaigas avenes un lielogu mellenes dekorēšanai

Vēl nepieciešams: 24 cm diametra kūkas veidne, cepamā papīra loksne, blenderis smalcināšanai, mikseris ar putojamo slotiņu

Pagatavošana:

1. Darbu sāk ar cepumu laušanu un likšanu blenderī. Cepumus smalki sablenderē un ber bļodā. Ja blenderējamais trauks ir mazs, šim procesam būs nepieciešami vairāki piegājieni.

2. Kad cepumi ir sasmalcināti, jāķeras pie sviesta kausēšanas. Lai sviests ātrāk izkustu, iepriekš to sagriež mazos gabaliņos. Sviestu kausē uz lēnas uguns, paralēli lēnām maisot.

3. Izkausēto sviestu lej bļodā pie sasmalcinātajiem cepumiem. Pievieno mazliet cukura un sastāvdaļas kārtīgi sajauc.

4. Kūkas veidnes apakšā ieklāj cepamo papīru, malas iesmērē ar sviestu, lai vieglāk noņemt. Cepumu un sviesta masu liek veidnē un ar pirkstiem kārtīgi sapresē tās apakšā.

5. Traukā ieber želatīnu, aplej ar ūdeni un atstāj, lai uzbriest. Pa to laiku lielā bļodā liek krēmsieru, jogurtu un ievārījumu, vispirms visu rūpīgi sajauc ar karoti, pēc tam ar mikseri.

6. Kad želatīns uzbriedis, to karsta ūdens peldē izkausē un pievieno krēmsiera masai. Ar koka karoti rūpīgi sajauc un lej veidnē. Masu izlīdzina un liek ledusskapī uz divām stundām sastingt.

7. Gatavu kūku dekorē ar svaigajām ogām, veidojot rakstus pēc sirds patikas.

padomi

• Kūkas pamatnei var gatavot arī smilšu mīklu no miltiem, sviesta, cukura un olas vai izmantot cita veida cepumus, piemēram, šokolādes.

• Garšas daudzveidībai pamatnes masā var iejaukt sasmalcinātus riekstus, magones vai citas piedevas.

• Pildījumam var izmantot arī bezpiedevu krēmsieru un jogurtu.

• Iespējamas dažādas garšas variācijas – aveņu ievārījuma vietā pildījuma krēmu var bagātināt ar saldētām un sablenderētām ogām pēc sirds patikas un iespējām.

Paldies Eimijai Martai par pacietību, bet viņas vecākiem Lilitai un Filipam par viesmīlību un neizsīkstošu radošo atbalstu šīs publikācijas tapšanā!