Atpakaļ uz nra.lv

Nepatīkami kadri! Kaķenīte vairākas dienas cenšas dzemdēt; gandrīz iet bojā

Portāls nra.lv 4.septembris 2017, 13:00
 
Ekrānšāviņš
"Vakar biedrībai piezvanīja kāds vīrietis, kurš pamanīja kāpņu telpā novārgušu kaķi, tas ņaudēja un nevarēja piecelties, domādams, ka kaķis ir traumēts, viņš vērsās Libertā pēc palīdzības," savā facebook lapā raksta Dzīvnieku aizsardzības biedrība ''Liberta''.

"Dodoties pēc kaķa domājām sagaidīt jebko, bet ne ko tādu..

Acīm pavērās grūsna kaķene, kura nespēj piecelties, tikai kliedz un mēģina dzemdēt, bet tālāk sekoja šokējošākais - redzams bija, ka kaķene dzemdē jau vairākas dienas un dzemdības ir ar komplikācijām, viss dibens, sāni un vēders kaķenei bija ar mušu kāpuriem.

Tajā pašā brīdī kaķene tika nogādāta klīnikā, kur sākās liela cīņa par kaķenes dzīvību. Anēmija, pazemināta temperatūra un daudz, daudz kāpuru. Kaķenīti vajadzēja steidzami operēt, bet sākumā bija jāsasilda un jātiek galā ar kāpuriem.

Līdz ko kaķenes ķermeņa temperatūra bija normāla un visi kāpuri nolasīti, tika veikta operācija, visa dzemde bija pilna ar mirušiem kaķēniem, iekaisusi un sastrutojusi, dzemdes kaklā bija iesprūdis kaķēns ar saspiestu galvu, kurš bija jau kļuvis par barību kāpuriem..

Visa nakts pagājusi vaktējot kaķenīti, mainot siltas ūdens pudeles un cerot ka viss būs labi, šodien atkal dosimies uz klīniku, uz sistēmām un atrādīties ārstei.
Neiedomājami milzīgs paldies Dr. Vladai, kura visu dienu pavadīja ar kaķeni, to sildīja, cīnījās ar kāpuriem un operēja! Paldies vīrietim, kurš nepagāja garām kaķenītei un sadzirdēja viņas palīgā saucienu, Jūs izglābāt viņas dzīvību!

Nespējam pat iedomāties kādas sāpes pārcieta kaķenīte pēdējās dienas, tas viss būtu izpalicis, ja vien kāds būtu sterilizējis viņu.. Cilvēki, attopieties! Dzīvnieki nevairojas priekam un ar mērķi dzemdēt bērnus un tad par tiem rūpēties! Tie pašu spēkiem nespēj ierobežot savu vairošanos, tie dzīvo instinktu vadīti! Mēs, cilvēki, varam viņiem palīdzēt, sterilizējot ielas kaķus, nevairojot klaiņojošo dzīvnieku skaitu un nepakļaujot kaķenes kam šādam.. Vairākās Latvijas pilsētās ir bezmaksas ielas kaķu sterilizācijas programma, izmantojiet šo iespēju!

Būsim pateicīgi, ja finansiāli atbalstīsiet kaķenīti un viņas ārstēšanu .
Ziedojumu tālrunis 90006685 1 zvans- 1.42€

Dzīvnieku aizsardzības biedrība LIBERTA
Reģ.nr. 40008222864
Konts : LV33HABA0551038261946
BIC/swift kods: HABALV22
Paypal : biedriba_liberta@inbox.lv
*kaķenītei Semai

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:02

Jaunākās diskusijas