Atpakaļ uz nra.lv

800 rīdzinieki kļuvuši par Ulubeles projekta brīvprātīgajiem

Portāls nra.lv 14.novembris 2017, 14:17
 
Niks Freimanis
Vakar, 13.novembrī, biedrība “Dzīvnieku pansija Ulubele” noslēdza projektu “Brīvs + Prātīgs = Brīvprātīgs”, kura ietvaros brīvprātīgā darba veikšanā aktīvi tika piesaistīti 1109 jauni brīvprātīgie palīgi – no tiem 852 rīdzinieki. Ulubeles jaunie brīvprātīgie palīgi iesaistījās sociālos procesos, kas saistīti ar dzīvnieku aizsardzību, palīdzēja attīstīt un veicināt ziedošanas un filantropijas kultūru, kā arī piedalījās dažādos publiskos pasākumos Ulubeles stendā.

Viens no galvenajiem projekta “Brīvs + Prātīgs = Brīvprātīgs” mērķiem bija attīstīt ziedošanas un filantropijas kultūru, parādot, ka tā nav tikai turīgo iedzīvotāju privilēģija, bet gan savu iespēju robežās ziedot sev vairs nevajadzīgu mantu, savu laiku, darbu un zināšanas var ikviens.

Šī mērķa īstenošana vainagojās panākumiem. Ulubele projekta ietvaros piedalījās 13 publiskos pasākumos-izstādēs, kur patversmi un iespējas, kādās var palīdzēt un darboties Ulubelē, prezentēja jaunie brīvprātīgie. Savukārt pateicoties tam, patversme ieguva atbalstu no dažādiem speciālistiem, kuri patlaban palīdz ar savām zināšanām un prasmēm Ulubelei, piemēram, IT, sabiedrisko attiecību un celtniecības/saimniecisko darbu jomā.

Projekta ietvaros norisinājās 76 jauno brīvprātīgo instruktāžas sestdienās, kā arī patversmi apmeklēja 70 dažāda vecuma grupas - kolektīvi, izglītības iestādes un lielas draugu kompānijas, kas vēlējās palīdzēt patversmei, iesaistoties saimniecisko darbu veikšanā jeb talkā un kļūstot par Ulubeles brīvprātīgajiem. Tā kopīgiem spēkiem tika regulāri sakopta patversmes teritorija, remontēti un labiekārtoti voljēri un telpas, kurās uzturas patversmes kaķi un suņi, siltināti karantīnas voljēri, nolīdzināta zeme patversmes teritorijā, kā arī patversme sagatavota ziemai - nosiltinot arī suņu būdas.

Tāpat “Brīvs+Prātīgs=Brīvprātīgs” projekta laikā mums izdevās izveidot atsaucīgu un aktīvu brīvprātīgo rīdzinieku komandu, kas ir gatavi iesaistīties steidzamā dzīvnieku meklēšanā, neskatoties uz to - vai ir diena, vai nakts. Tā kopīgiem spēkiem esam atraduši jau 3 no patversmes adoptētus un no mājām pazudušus suņukus. Te atskats uz vienu no šādiem brīvprātīgās komandas suņa meklēšanas gadījumiem ar laimīgām beigām.

Lai teiktu paldies mūsu brīvprātīgajiem, kā arī iepazītu viens otru, regulāri Ulubelē tikāmies ar brīvprātīgajiem palīgiem. Pēdējā kopā sanākšana, kurā arī noslēdzām projektu “Brīvs+Prātīgs=Brīvprātīgs”, notika 28.oktobrī. Šajā Ulubeles brīvprātīgo palīgu salidojumā turpinājām Lielajā rudens talkā iesāktos darbiņus, lai pilnībā sagatavotu patversmi ziemai un sakoptu patversmes teritoriju, kā arī apmainījāmies ar pieredzi un zināšanām. Pēc labi padarīta darba visi - patversmes brīvprātīgie un darbinieki - kopīgi baudīja pikniku.

Kaut arī Rīgas domes Izglītības,kultūras un sporta departamenta līdzfinansētais projekts ir noslēdzies, tomēr palīdzīga roka patversmes ikdienā ir vajadzīga vienmēr. Esi aktīvs un kļūsti par brīvprātīgo arī Tu!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:21

Jaunākās diskusijas