Atpakaļ uz nra.lv

Ar policistu palīdzību kādam vīrietim Rīgā izdodas atgūt savu pazudušo suni

Portāls nra.lv 19.februāris 2018, 17:10
 
F64
13. februārī neilgi pēc pulksten 20.00 Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Kārļa Ulmaņa gatvē, kur kāda garāmgājēja bija noķērusi noklīdušu suni.

Policisti, ierodoties notikuma vietā, sastapa izsaucēju, kura turēja liela auguma suni. Mājdzīvnieks sākotnēji skraidījis gar degvielas uzpildes stacijas automazgātuvēm, taču vēlāk izskrējis uz ceļa braucamās daļas. Izsaucēja suni noķērusi, lai tas netiktu notriekts.

Likumsargi konstatēja, ka suns ir čipēts un ar ierīces palīdzību nolasīja tā īpašnieka kontaktinformāciju. Policisti suni nogādāja dzīvesvietā, kur tas nodots īpašnieces vīram. Vīrietis pastāstīja, ka mājās atbraukusi sieva ar bērniem un privātmājas vārtiņi netika rūpīgi aiztaisīti. Suns, izmantojot situāciju, tos atspiedis un izkļuvis no pagalma.

Vīrietis jau bija devies meklēt mājdzīvnieku, taču meklējumus pārtrauca likumsargu zvans, ka suns ir atrasts.

Veiktas preventīva rakstura pārrunas par rūpīgāku suņa pieskatīšanu.

Policija atgādina, ka suns ir ne tikai jāčipē, bet arī mikroshēma obligāti jāreģistrē vienotajā Lauksaimniecības datu centra datu bāzē. To var izdarīt arī pats suņa īpašnieks, izmantojot portālā “Latvija.lv” pieejamo bezmaksas e-pakalpojumu. Suņa īpašniekam ir pienākums sniegt ziņas par dzīvnieka turēšanas vietas maiņu, nāvi, pazušanu un arī par īpašnieka maiņu. Ja suns, kuram ir mikroshēma un kurš ir reģistrēts, noklīst un tiek atrasts, patversmes darbinieks, veterinārārsts vai policists var nolasīt mikroshēmu un atrast suņa saimnieku.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas