Atpakaļ uz nra.lv

Paskat, kā mainījies kucēns, kuru šokējošā stāvoklī izglāba Siguldā!

Portāls nra.lv 22.marts 2018, 15:30
 
Dzīvnieku patversme "Labās mājas"
Pagājušas divas nedēļas, kopš suns, kas briesmīgā stāvoklī atsavināts no kāda saimnieka Siguldas pusē, atrodas patversmē "Labās mājas".

Kā atklāj patversmē, jau pirmajā dienā suņupuika atklājās kā labsirdīgs, cilvēkam uzticīgs kompanjons, kuram dzīve piespēlējusi smagus pārbaudījumus. Nu melnā dzīves svītra ir aiz muguras. Pateicoties vairāku apstākļu laimīgai sakritībai, suņa kritiskais stāvoklis nožēlojamos apstākļos tika atklāts, un suns nekavējoties tika nogādāts “Labajās mājās”. Tas notika burtiski pēdējā brīdī, jo novārgušais organisms ilgi vairs ziemas spelgoni neizciestu.

Uzņemšanas brīdī suns svēra 16,5 kg, kas ir puse no normāla svara vācu aitu šķirnes suņa jauktenim. Ēstgriba izvārgušajam sunim bija milzīga, bet barošana tika uzsākta pakāpeniski, pēc veterinārārsta norādījumiem. Jau pēc divām dienām suņa svars bija palielinājies par 2 kg. 15.martā sasniedzis jau 20,4 kg un, visbeidzot 19.martā 21,2 kg.

Šobrīd Siguldas puika tiek barots ar izmērcētu kvalitatīvu kucēnu barību četras reizes dienā. Dodas neilgās pastaigās, izbauda kustību prieku un ir dzīvespriecīgs suns, kādam tam jābūt 3 gadu vecumā. Esam laimīgi, ka nelaime tika novērsta pēdējā brīdi, pašvaldības policija reaģēja nekavējoties, suņa organisms bija pietiekami jauns un spēcīgs, lai izturētu grūtās dienas. Drošība, rūpes, siltums un laba barība paveica pārējo. Siguldas suns ir pilnvērtīgi atgriezies dzīvē!


Ieklausījušies skumjajā stāstā, nopietnu interesi par suni ir izrādījušas vairākas ģimenes. Kādu laiku vēl Siguldas suņuks pavadīs patversmē, bet pēc pilnīgākas atkopšanās “Labajās mājās”, tas dosies pie savas jaunās ģiemenes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:55

Jaunākās diskusijas