Atpakaļ uz nra.lv

NEJĒDZĪBA: Arī tomāti un gurķi citviet lētāki nekā lielveikalos Latvijā?

Portāls nra.lv 14.augusts 2017, 12:45
 
Raitis Plauks/ F64 Photo Agency
Jau vairākas nedēļas iedzīvotāji Latvijā ir sašutuši par straujo sviesta cenu kāpumu. Kamēr eksperti skaidro, kāpēc par šo pārtikas produktu maksājam vairāk, tikmēr cilvēki, kuri devušies kaut uz brīdi ārpus Latvijas robežām iemūžina, cik pārtikas produkti maksā citviet Eiropā.
Producentrs Juris Millers pirms dažām dienām mikroblogošanas vietnē twitter publicējis attēlu, kurā redzams, ka, piemēram, veikalā "Lidl" Vācijā tomātu un gurķu cenas krietni atšķiras no tā, ko redzam veikalos Latvijā. Kā redzams uzņemtajā attēlā, tad maksa par vienu kilogramu tomātu tur ir 0.89 centi, savukārt gurķi maksā 0.55 eiro centi kilogramā.
Tikmēr Latvijā esošo lielveikalu interneta mājaslapās redzams, ka šie abi produkti šobrīd pie mums nopērkami dārgāk. Piemēram, "Rimi" lielveikalā kilograms Latvijā audzētu sarkano plūmju tomātu maksā 1.39 eiro. Savukārt kilograms "Getliņos" audzētu tomātu izmaksā 3.59 eiro. Tiesa, lētāk iespējams iegādāties plūmju un ķiršu tomātus kastītes. To cena ir no 0.59 līdz aptuveni 1.98 eiro. Tikmēr Latvijā audzētie īsie gurķi šobrīd šajā lielveikalā nopērkami par 0.95 eiro kilogramā. Latvijā audzis garais gurķis "Rimi" maksā 0.69 centus.
Līdzīgas tomātu un gurķus cenas ir arī veikalā "Maxima", kur maksa par vienu kilogramu tomātu ir robežās no 1.15 līdz 3.19 eiro. Jāpiemin, ka kilograms Latvijā audzētu tomātu šeit maksā 1.53 eiro. Arī gurķu cenas ir līdzīgas- kilograms Latvijas lauku gurķu maksā 1.53 eiro, sveramie garie Latvijas gurķi maksā 1.62 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:49

Jaunākās diskusijas