Atpakaļ uz nra.lv

Ūdenī pazūd septiņus gadus veca meitene; izveido "brīvprātīgo ķēdi" bērna atrašanai

Portāls nra.lv 14.augusts 2017, 18:10
 
Rīgas Pašvaldības policija
12.augustā pulksten 15.27 Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki, atrodoties glābšanas stacijā “Vecāķi”, saņēma informāciju, ka pirms neilga laika ūdenī pazudusi septiņus gadus veca meitenīte.

Glābēji nekavējoties devās uz notikuma vietu, kur sastapts bērna tēvs. Vīrietis pastāstīja, ka meitas aktivitātes ūdenī vērojis pa gabalu, taču vienā brīdī sapratis, ka sajaucis bērnus un visu šo laiku sekojis līdzi citam bērnam. Glābēji ar skaļruņa palīdzību izziņoja apkārtējiem par meitenes pazušanu, lai pēc iespējas ātrāk noritētu meklēšanas darbi. Izveidotas divas brīvprātīgo ķēdes 40 cilvēku sastāvā.

Vienai no brīvprātīgajām izdevās meitenīti sveiku un veselu atrast. Bērns nodots tēvam un veiktas preventīva rakstura pārrunas.

Aptuveni stundu vēlāk glābšanas stacijā “Vecāķi” vērsās kāda sieviete, kura pastāstīja, ka viņai pazuduši abi dēli - 10 un 14 gadus veci. Nekavējoties uzsākta norādītās teritorijas apsekošana. Pēc 25 minūtēm abi zēni paši atnāca uz glābšanas staciju, lai ziņotu par savu pazušanu. Zēni nodoti mātei un arī šajā gadījumā veiktas preventīva rakstura pārrunas.

Aivars Ķesteris/F64 Photo Agency

Īsi pēc pulksten 18.00 glābšanas stacijas “Vecāķi” darbinieki saņēma informāciju no Valsts policijas par kādu sievieti, kura, braucot prom no Vecāķu pludmales, uz ielas pamanījusi trīs nomaldījušās un pārsalušas meitenes. Ziņotāja meitenes ieaicināja savā transportlīdzeklī līdz ierodas likumsargi. Uz notikuma vietu nosūtīti glābšanas stacijas darbinieki. Ierodoties norādītajā adresē, ziņotāja skaidroja, ka meitenes viņai ir zināmas, jo dzīvojot kaimiņos. Veiktas personas datu pārbaudes, kuras laikā noskaidrots, ka meitenes ir trīs, sešus un 10 gadus vecas. Visas bija nosalušas un izsalkušas. Bērni nogādāti glābšanas stacijā, kur viņām iedots sauss apģērbs un silts ēdiens. Vienlaikus glābšanas stacijā ieradās meiteņu aukle, kurai bija nodoti bērni. Noskaidroti meiteņu vecāku tālruņa numuri, kuri tika informēti par notikušo. Vecāki lūdza meitenes nodot auklei, kura pati bērnus nogādās dzīvesvietā.

Tikmēr pie glābšanas stacijas “Lucavsala” darbiniekiem dienas otrajā pusē vērsās četri jaunieši, kuri peldvietā bija sagriezuši pēdas. Visiem sniegta pirmā medicīniskās palīdzība, pēc kā jaunieši patstāvīgi devās prom.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:34

Jaunākās diskusijas