Atpakaļ uz nra.lv

VIDEO: Plūdu situācija Aizputē stabilizējusies; ūdens sācis kristies

Ziņu aģentūra LETA 15.septembris 2017, 18:50
 
Ekrānšāviņš/Facebook
Tebras upē Aizputē, kur pie dzirnavu dīķa bija pārplūdušas dzirnavu slūžas, ūdens līmenis sācis krities un situācija ir stabilizējusies, informēja Aizputes novada domes priekšsēdētājs Juris Grasmanis (VL-TB/LNNK).

Jau vakar, rēķinoties ar augsto ūdens līmeni, atvērti slūžu aizvari, taču ūdens apjoms bijis pārāk liels un ūdens sācis plūst pāri slūžām, tāpēc nācies pielietot tehniku, lai ar spēku atvērtu arī tās slūžu aizvaru daļas, kas ikdienā nav kustināmas, skaidroja pašvaldībā.

Pašlaik ūdens līmenis Tebrā ir nokrities un ūdens pāri slūžām vairs neplūst. Ārkārtas situāciju novadā neesot nepieciešams izsludināt - situācija, pēc domes priekšsēdētāja domām, neesot tik dramatiska kā nesen Latgalē.

Arī netālu no slūžām esošās dzīvojamās mājas iedzīvotāju evakuācija tomēr nebūšot nepieciešama.

Savukārt ar fotogrāfijām dalījusies Aija Līne. Tajās redzams, ka ūdens jau sasniedzis dažu māju sienas.

Ceļoties ūdens līmenim Tebrā, daļēji applūda netālu esošais stadions un gājēju tiltiņš.

Jau ziņots, ka stipro lietavu rezultātā strauji ceļoties ūdens līmenim Tebras upē, šodien Aizputē pārplūdušas dzirnavu slūžas, bet divos Aizputes novada pagastos slēgti divi ceļi, kuriem pāri plūda ūdens.

Šodien atsevišķos rajonos, galvenokārt Vidzemē un Kurzemē, gaidāms stiprs lietus, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā. Lietus gaidāms no plkst.9 līdz plkst.21. Nokrišņu daudzums varētu sasniegt 15 milimetrus.

Lietavu dēļ ūdens līmenis visstraujāk ceļas Kurzemes upēs, savukārt Austrumlatvijā ūdens līmenis paaugstinās lēnāk nekā iepriekš, vietām sācis nedaudz pazemināties. Kopš otrdienas Bārtā ūdens līmenis kāpis par vairāk nekā pusotru metru, Durbē un Imulā tas cēlies par metru diennaktī. Citās Kurzemes upēs, kurās tiek veikti mērījumi, ūdens līmenis paaugstinājies mazāk strauji.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas