Atpakaļ uz nra.lv

Purvciema paziņas atnāk ciemos, piedzeras un atstāj savu bērnu

Portāls nra.lv 1.novembris 2017, 12:50
 
Rīgas pašvladības policija
31.oktobrī neilgi pirms pulksten 21.00 Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Purvciemā, kur piedzērušies ciemiņi atstājuši savu trīs gadus veco meitiņu un aizskrējuši prom.

Ierodoties notikuma vietā, izsaucēja pastāstīja, ka pie viņas ciemos atnācis paziņu pāris ar savu trīs gadus veco meitiņu. Abi pieaugušie ciemiņi piedzērušies un sākuši strīdēties. Dusmu uzplūdā bērna māte aizskrējusi prom, bet vīrs aizskrējis viņai pakaļ. Prom skrienot, bērna māte paņēmusi akmeņus un iemetusi pa dzīvokļa logiem. Vecāki bērnam pakaļ nav atgriezušies, tāpēc izsaucēja nolēma ziņot policijai.

Izsaucēja piebilda, ka visu ciemošanās laiku vecāki bērnam uzmanību gandrīz vispār nav pievērsuši. Saimniece arī piebilda, ka pēc vecāku aizskriešanas, viņa meitenīti pabarojusi, kā arī pauda bažas, ka bērnam varētu būt paaugstināta temperatūra. Policisti nekavējoties izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus. Mediķi, ierodoties notikuma vietā, bērnu apskatīja un kliedēja bažas par bērna veselības stāvokli, secinot, ka hospitalizācija nav nepieciešama.

Nedaudz vēlāk dzīvoklī ieradās bērna tēvs, kurš apstiprināja, ka ar sievu izcēlies konflikts. Bērna māte aizskrējusi uz savām mājām, un, būdama, spēcīgā alkohola reibumā, uzreiz devusies gulēt. Savukārt pats atgriezies pakaļ bērnam. Tāpat kungs atzina, ka iepriekš izdzēris puslitru brendija.

Vīrietim veikta alkohola koncentrācijas pārbaude. Testa laikā konstatēts, ka viņš ir 1,94 promiļu reibumā. Bērna tēvam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par vecāku pienākumu nepildīšanu. Bērns šķirts no iereibušā tēva un nogādāts krīzes centrā.

Informācija nodota RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai, kā arī Rīgas bāriņtiesai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:16

Jaunākās diskusijas