Atpakaļ uz nra.lv

SALĪDZINI: Šie produkti Lietuvā nopērkami krietni lētāk

Portāls nra.lv 5.decembris 2017, 17:10
 
Andrejs Terentjevs/F64 Photo Agency
Ne reizi vien cilvēki sociālajos tīklos dalījušies ar saviem novērojumiem par to, ka Latvijā nopērkamās preces ārvalstīs iespējams iegādāties pa krietni mazāku summu. Arī šoreiz kāda sociāla'tīkla facebook lietotāja fiksējusi cenu atšķirības Latvijā un Lietuvā.

"Iepriekš no daudziem bija dzirdēts un internetā lasīts, cik Lietuvas Lidl viss ir lēts. Pat par 40% lētāk kā pie mums. Nu es to redzu. Un esmu šokā.Vakar mūsu pašu Maximā šos pašus ( šķirne un izcelsmes valsts) apelsīnus pirku ar atlaidi par 1.49 eiro.Un te par 77 centiem.Turklāt bez atlaides 1.09 eiro, kas jebkurā gadījumā ir lētāk. Banāni - 65 centi.Un tas ir par 1kg, lai nerodas jautājumi. Mums pat ar atlaidi zem 1 eiro grūti atrast. Turklāt piebildīšu, ka te kastēs tādus puvekļus, kā pie mums, neatrast.Iceberg salāti 79 centi par galviņu," sociālajā tīklā facebook raksta Ieva Laterere.

Arī maize šajā veikalā bijusi lētāka. Tā maksājusi 21-70 centu robežās, tikai viena bijusi dārgāka par vienu eiro.

Andrejs Terentjevs/F64 Photo Agency

"Kafija gan nebija ar atlaidi, bet pat bez atlaides tā maksā 3.99 eiro par 500g. Makaroni: lētākie 23 centi, vidējie par 39 un dārgākie par 52 centiem. Un paši paši dārgākie ir olu makaroni par 99 centiem. Tos arī iepirku, jo pie mums viņi maksā ap 2 eiro un uz augšu," novērojusi Ieva.

Ieva uzskaita vēl vairākus produktus, kurus iegādājusies. "Jogurti plašā izvēlē 500 ml par 59 centiem.Piens 1l maksā 45 centi. Ok, olas tādā pašā cenā un sviests lētākais bija 1.39 eiro. Bet tomēr...viss pārējais to atsver.
Nopirku zobu pastu, "dārgāko" par 1.29EUR. Konfektes, cepumi un citi našķi ar krietni lētāki. Augļi, dārzeņi arī. Nepirku, bet nogāju garām šampūniem un dušas želejām- lielākā daļa ap 99 centiem. Saldētie dārzeņi, maisījumi zupām un cepšanai, ntie veidi- zem 1 eiro. Par saldējumiem vispār labāk klusēšu, jo pat saldējuma tortes 1kg. maksāja 2.59 eiro.Parastais 1000ml plombīrs- 79 centus, bez atlaides.Brokastu pārslas iepirku par 89 centiem un dārgo šokolādes musli par 1.19 eiro."

Sieviete arī novērojusi, ka Mažeiķu "Lidl" veikalā latviešu valoda dzirdama ik uz stūra. "Nu ko...atstājam savu, nodokļu maksātāju, naudu kaimiņiem," norāda Ieva.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas