Atpakaļ uz nra.lv

Rīgas skolā meitene pārdozē medikamentus; raizes par citiem audzēkņiem

Portāls nra.lv 18.decembris 2017, 10:22
 
pixabay.com
30. novembrī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests saņēma izsaukumu uz Tomsona ielu Rīgā, mediķi sīkāku informāciju nesniedz. Tomēr no drošiem avotiem zināms, ka kāda skolniece saindējusies ar medikamentiem, norāda raidījums "Bez Tabu".

Rīgas 21. vidusskolas skolniece pārdozējusi medikamentus, uzreiz pēc stundām skolas pagalmā viņa tikusi reanimēta un nogādāta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā, kur atrodas vēl šobrīd. Par notikušo uzsākts kriminālprocess, skaidro raidījums.

Raidījumam "Bez Tabu" tika ziņots, ka skolēni kaut kādas spēles ietvaros lieto baldriāna tabletes. Pastāvēja riski, ka kāds no klases biedriem arī ir lietojis medikamentus, tāpēc tika izvesta lekcija skolā.

Direktore stāsta, ka vēl divas meitenes lietojušas pa vienai baldriāna tabletei, taču šobrīd audzēkņu vecāki par situāciju ir informēti, saņemti paskaidrojumi no skolotājiem, veiktas pārrunas ar visām klasēm, pārskatītas arī videonovērošanas kameras - pirms notikuma viss esot bijis kārtībā.

Šajā situācijā gan lietotas ne tikai baldriāna tabletes. Ārsti meitenes stāvokli nekomentēs, tāpēc "Bez Tabu" uzrunāja nesaistītu, Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas toksikologu, kurš pastāstīja, ka Toksikoloģijas un Sepses klīnikā katru gadu tiek nogādāti simtiem pacientu, kas saindējušies ar medikamentiem.

Labākajā gadījumā cilvēks izguļas, atveseļojas un dodas mājās, it kā nekas nebūtu bijis, smagākos gadījumos tas beidzas ar pacienta nāvi. Toksikologs atgādina, - visiem medikamentiem ir savas indikācijas un kontrindikācijas, kuras skaidri nosaka, kāpēc konkrētās zāles būtu vai nebūtu lietojamas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:12

Jaunākās diskusijas