Atpakaļ uz nra.lv

Klientu satrauc "McDonald’s" ēstuvē Rīgā novērotais skats

Portāls nra.lv 10.janvāris 2018, 10:20
 
Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency
Pie raidījuma "Bez Tabu" vērsās kāds ātrās ēdināšanas restorāna "McDonald’s" klients, kura novērojumi pauž bažas.

Kāds raidījuma skatītājs iemūžinājis, ka pasaulē populārājā ēstuve Rīgā darbinieki ēdienu gatavo bez cimdiem.

Viņš vaicā, vai ēstuvē tiek ievērotas sanitārās, higiēnas normas, vai ēdieni, ko tirgo, nav piesārņoti. Oskars situāciju novēris Rīgas mikrorajona Purvciema ēstuvē. Kāda darbiniece bez cimdiem cilā maizes bulciņas, siera šķēles, gaļas kotletes un citas burgeru, citu ēdienu sastāvdaļas, vēsta raidījums.

Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāve Svetlana Aļminoviča-Miļjanoviča norāda, ka uzņēmums ir atbildīgs par to, lai darbiniekiem būtu atbilstoši roku mazgāšanas, dezinfekcijas līdzekļi. Tāpat uzņēmums ir atbildīgs par līdzekļu lietošanas apmācību. Ir vai nav cimdi - tas nav rādītājs. Pat ja ir cimdi, jāskatās, kā tos izmanto. Tikpat labi uzvelk cimdus no rīta un nemazgā līdz vakaram.

“McDonald’s” komunikācijas pārstāve Ieva Erta skaidro stāsta: ” “McDonald’s” visos savos restorānos ir noteicis augstākās higiēnas normas, kā arī pārbauda, lai šīs normas tiktu izpildītas. “McDonald’s” restorānos darbinieki mazgā rokas vismaz reizi stundā, tāpat pēc katras darba zonas maiņas vai atgriešanās no pārtraukuma. Rokas saskaņā ar ieteikto procedūru tiek mazgātas līdz elkoņiem, izmantojot antibakteriālas ziepes.

Vienreizējās lietošanas cimdi tiek lietoti tajos produktu gatavošanas posmos, kur tas ir nepieciešamas, lai nodrošinātu pilnīgi drošu pagatavošanas procesu, piemēram - ikvienam, kas gatavo salātus, jālieto vienreizlietojamie cimdi. Arī strādājot ar jēlu gaļu pie grila, vienmēr jālieto vienreiz lietojamie cimdi.”

Avots: Bez Tabu

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:11

Jaunākās diskusijas