Atpakaļ uz nra.lv

Vecāki zaudē tiesības uz bērnu, jo par advokātu izmantoja plīša mantiņu

tautaruna.lv 8.jūnijs 2018, 7:07
 
F64
Kāds radikāli kristietīgs pāris Kanādā zaudējuši tiesības uz savu meitu, jo tiesā par advokātu izmantoja plīša lauvas rotaļlietu, informē Vancouver Sun.
Viņi atteicās no juridiskas palīdzības apelācijas lietā, par savu aizstāvi izvēloties plīša lauvu un ''runājot mēlēs''.

Dīvainā lieta sākās jau pērn novembrī, kad vietējā bāriņtiesa uzskatīja, ka vecāki nav spējīgi rūpēties par tolaik gadu veco meitu. Pāris tiesā iesniedza apelāciju, apgalvojot, ka viņus diskriminē reliģiskās pārliecības dēļ.

Savu ekstrēmo uzskatu dēļ abi kopš 2014.gada nebija spējīgi pieturēties ne pie stabilas darbavietas, vai dzīvesvietas.

Lai ar to nebūtu gana, pat vairākas baznīcas laika gaitā izsaukušas policiju, jo radikālais pāris lūkojis ''izsvēpēt ļaunuma ietekmi'' no attiecīgajiem dievnamiem.

Tiesnese Diāna Makdonalda savā spriedumā secinājusi, ka radikāli noskaņotie lauleņi ''neizrāda jebkādu toleranci pret tiem, kam nav identisks viedoklis, tostarp pat citiem kristiešiem''.

Sociālā darbiniece tiesā apgalvoja, ka abi arī viens pret otru piekopj vardarbību, jo reliģiskā kultā uzaugušais vīrietis ir pārliecināts, ka tieši to ''vēlas Dievs'', kā arī esot bažas, ka viņi varētu mēģināt bērnu iesaistīt seksuāla rakstura darbībās.

Pēc meitas dzimšanas, vecāki esot atteikušies no jebkāda veida medicīniskas palīdzības jaundzimušajai, pakļaujot viņu dažādiem veselības riskiem.

Viņi atteicās arī no juridiskas palīdzības apelācijas lietā, par savu aizstāvi izvēloties plīša lauvu un ''runājot mēlēs''.

Vecāku prasība tika noraidīta, pamatojoties ar nopietnām bažām par bērna labklājību paliekot šajā ģimenē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:12

Jaunākās diskusijas