Atpakaļ uz nra.lv

Neizpratne: Policija atsakās sodīt vainīgo, kas apskādē cita auto; kāpēc tā?

Līga Nestere 19.jūnijs 2018, 7:07
 
F64/attēlam ir ilustratīva nozīme
Kādā pagalmā Rīgā tiek apskādēta automašīna, vainīgais no notikuma vietas aizmūk ar "Audi”, notikumam gan ir divi aculiecinieki, tomēr likumsargi pārtrauc lietvedību un atsakās sodīt vainīgo, tādējādi apskādētā transportlīdzekļa īpašnieks nevar saņemt apdrošinātāja kompensāciju. Cietusī puse ir neizpratnē, kāpēc tā, ziņo raidījums "Bez Tabu"

Notikuma vietā pieaicinātie likumsargi pieņēmuši liecības no viena aculiecinieka, kurš policistus esot informējis par notikušo, arī darījis zināmu vainīgā šofera valsts reģistrācijas numuru.

Notikums notika 29. aprīlī. Savukārt 8. jūnijā Valsts policija informēja, ka administratīvo lietvedību izbeidz.

Lēmumā teikts, ka “Audi” īpašnieks izsaukts uz policiju paskaidrojumu sniegšanai. Paskaidrojumos neslēpj, ka konkrētajā dienā un laikā atradās šajā daudzdzīvokļu namu pagalmā, tomēr noliedz, ka, izbraucot no stāvvietas, kādu apskādējis.

Tāpat atteikuma lēmumā rakstīts, ka, likumsargiem apskatot vainoto “Audi”, secināms, ka tam neesot tādu bojājumu, kas atbilstu apskādētajam spēkratam.

Ar šādu lēmumu nav mierā cietušie, uzskatot, ka policija savu darbu veica pavirši.

Jurists Juris Kazāks arī uzskata, ka policijai šajā lietā bija jāstrādā rūpīgāk.

”Policisti nav eksperti, līdz ar to viņi nevar noteikt, vai šie bojājumi sakrīt vai ne. Ir jāveic ekspertīze. Protams, ka cilvēki [vainīgie šoferi] šādi izvairās no atbildības: pa nakti pārkrāso automašīnu un pasaka, ka neko nezina. Eksperts var noteikt, vai detaļa ir svaigi krāsota, vai tā ir mainīta, vai skrūves ir bijušas atvērtas. Protams, šajā gadījumā policija lietu skatījusi virspusīgi, varbūt vainīgā persona, kā pie mums pieņemts, izmantoja iespēju ”zvans draugam”,” kritisks par likumsargu darbu konkrētajā lietā ir jurists Kazāks.

Cietušie policijas lēmumu ir pārsūdzējuši.

Avots: Bez Tabu

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:29

Jaunākās diskusijas