Atpakaļ uz nra.lv

Grāmatu tirgotāja aicina skolotājus mainīt obligātās literatūras izvēles

tautaruna.lv 25.jūnijs 2018, 20:20
 
f64
“SKOLOTĀJI!!! Laiks izvilkt galvu no smiltīm, pēdējos 30 gados citas grāmatas arī ir iznākušas!” vietnē “Twitter” aicina kāda grāmatnīcas darbiniece.

Viņa sašutusi, ka piecus gadus kopš strādā grāmatnīcā vecāki meklē vienu un to pašu literatūru, lai gan pēdējos trīsdesmit gados latviešu bērnu literatūrā klajā nācis ne viens vien jauns rakstu darbs.

Tālāk diskusijās cilvēki dalās domās, ko tas jaunākajai paaudzei vajadzētu lasīt. Kāds iesaka skolotājiem bērniem lasīšanai ieteikt godalgotās rakstnieces Luīzes Pastores grāmatu “Maskačkas stāsti”, par ko kāds cits ir neizpratnē, kāpēc jaunatnei vajadzētu zināt, kas ir Maskačka.

Ekrānuzņēmums/Twitter

Citi tikmēr pauž ideju, ka bērnos lasīt vēlmi vajadzētu rosināt, jauniešus mudinot cits citam ieteikt grāmatas. Cilvēki arī atminas, ka par spīti tam, ka savulaik bijuši grāmattārpi, obligātā literatūra lielākoties nav sagādājusi tādu prieku kā citas grāmatas.

Ekrānuzņēmums/Twitter

Savukārt daži diskusijas dalībnieki ieminējās, vai pie vainas nav ministrija, kas nosaka mācību saturu un vai klasika tomēr nav labākais, kas ir?

Ekrānuzņēmums/Twitter

Sievietei atbalstu pauduši vairāki simti cilvēki gan pārpublicējot ziņu, gan tai nospiežot “patīk”.

Te jāpiemin, ka šomēnes Saeima uz gadu atlika lemšanu par kompetencēs balstītā izglītības satura ieviešanu.

Protestējot pret politiķu tūļīgumu pieņemot izmaiņas izglītības saturā, pie Saeimas nama toreiz pulcējās gandrīz 200 cilvēki.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas