Atpakaļ uz nra.lv

Iesaisties! Vēlas panākt, lai bērnu nama zīdaiņi slimnīcā nav vieni

Portāls nra.lv 6.septembris 2017, 6:50
 
Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency
Linda Penēze vēlas iedrošināt sabiedrību palīdzēt bērnu nama mazuļiem, kuri nonākuši slimnīcā un tajā praktisku uzturas vieni.

"Latvijas ārstniecības iestādes, medicīnas personāla noslogojuma dēļ, nav spējīgas nodrošināt zīdaiņiem no bērnu namiem vai sociālās aprūpes iestādēm, kuri tiek ievietoti slimnīcā VIENI (vidēji, pēc man sniegtās informācijas,uz laiku līdz 10 dienām), diennakts aprūpi.

Ārsti veic to, kas ir viņu spēkos, pamperu nomaina, pabaro, bet tas arī viss. Tad nu mana ideja ir šāda - sākumā, tas būtu vienā slimnīcā, plānots, ka tā varētu būt BKUS, kurā, visticamāk tiek ievietots visvairāk šādu zīdaiņu, iesākumā, viena gada garumā, testa režīmā, nodrošināt diennakts aprūpi zīdaiņiem no bērnu namiem vai sociālās aprūpes iestādēm, pēc nepieciešamības. (kad kāds šāds zīdainis tiek ievietots šajā slimnīcā).

Kas būtu nepieciešams, lai to īstenotu? Kopumā 4, kā es viņus nosaucu, zīdaiņu aprūpētāji, kas strādātu 24h uz maiņām, tik ilgi, cik ilgi zīdainis uzturas slimnīcā. Man jau ir sagatavots projekts, kas tika izveidots mācību nolūkos, un pēc tā aprēķiniem, pirmajam gadam man būtu nepieciešami 17 000 EUR. Lielākā daļa no izmaksām sastāda algas šiem zīdaiņu aprūpētājiem, kas dažādiem mecenātiem ne visai patīk. Un brīvprātīgo darbs, kā rādījusi prakse, nestrādās ilgtermiņā un visu diennakti.

Ko es vēlos no Jums? Vēlos uzzināt, vai pirmajam gadam nepieciešamo summu būtu iespējams savākt pašu spēkiem, no pašu vidus. Tāpēc, ja esi izlasījis tik tālu un būtu gatavs finansiāli atbalstīt šādu projektu (arī 10 EUR būs daudz no svara), lūdzu komentārā vai privāti dari man to zināmu!

Un ja kāds no Jums būtu ieinteresēts līdzdarboties un piedzīvot to, ka pavisam drīz jau šis projekts tiktu īstenots un, mazliet vēlāk arī citās reģiona pilsētās, kurās būs tāda nepieciešamība - raksti man, es priecāšos par komandu!

Atkarībā no tā, kāda būs atsaucība - informācija sekos! Ja atbalsts būs liels, tiks atvērts ziedojuma konts!" raksta Linda.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas