Atpakaļ uz nra.lv

"Bezvēsts.lv" atklāti par vienu no veiksmīgākajiem gadījumiem, kad pazudušo atrod ļoti ātri

Portāls nra.lv 7.septembris 2017, 11:10
 
bezvēsts.lv
Ne reizi vien medijos un sociālajos tīklos lasāmi ieraksti par to, ka kādam Latvijas iedzīvotājam nepieciešama palīdzība bezvēsts pazuduša tuvinieka meklēšanā. Šoreiz organizācija "Bezvēsts.lv" publicējusi informāciju par to, kā izdevies atrast 83 gadus vecu sirmgalvi, kurš jau vairākus gadus sirgst ar atmiņas traucējumiem.

5.septembrī organizācija publicējusi ierakstu, kurā vēsta, ka "Bezvēsts.lv" kinologi šomēnes steidzami devušies uz Ziepniekkalnu, kur kādai ģimenei bijusi nepieciešama palīdzība vectētiņa meklēšanā. Jau vairākus gadus sirmais kungs sirgst ar atmiņas traucējumiem un citām veselības problēmām. Svētdien viņš atstāts 12 gadus vecā mazdēla uzraudzībā.

Kamēr pārējie ģimenes locekļi devas ievākt ražu uz savu mazdārziņu, vectēvs ar mazdēlu izgāja ārā pastaigāties daudzdzīvokļu māju pagalmā Ziepniekkalnā. Mazdēls spēlēja bumbu ar vienaudžiem, bet vectēvs netālu uz soliņa atpūtās. Un pēkšņi pazuda.

Mazdēls bija aizrāvies ar futbola spēli un uzreiz nepamanīja, ka vectēva vairs nav. Meklēšana pagalmā un tuvējā apkārtnē bija bez rezultātiem. Tad mazdēls paziņoja par notikušo vecākiem. Arī pēc viņu atgriešanās, pazudušo atrast neizdevās.

Tad ģimene nolēma apzvanīt visas slimnīcas - arī bez rezultātiem. Paralēli vērsās pie Bezvests.lv brīvprātīgajiem. Diennakts izziņu telefons, uz kuru agrāk varēja piezvanīt un noskaidrot, vai cilvēks nav ievietots slimnīcā, kā izrādījās vairs nestrādā un tagad pašam jāapzvana visas slimnīcas, lai vakarā noskaidrotu kurā stacionārā guļ cilvēks.

Pazudušā sirmgalvja vedekla Iveta norāda, ka šobrīd ļoti neērti ir tas, ka telefona numuru slimnīcās ir daudz, tomēr neesot īsti skaidrs, uz kuru jāzvana. "Rezultātā meita veselu stundu nevarēja sazvanīt uzņemšanas nodaļu Stradiņa slimnīcā. Kamēr mēs neveiksmīgi mēģinājām sazvanīt slimnīcu, "Bezvēsts.lv"brīvprātīgie jau atbrauca pie mums pagalmā un kinologi ar suni bija gatavi sākt mūsu vectētiņa meklēšanu. Liels paldies par operativitāti un atsaucību!"

bezvēsts.lv

"Ilgi meklēt nesanāca" stāsta Bezvets.lv kinoloģiskā dienesta vadītāja Laila Skrodele. "Mēs ar Gunt un mūsu meklēšanas suni Dori nupat bijām aprinājušies ar tuviniekiem, grasījāmies ņemt smaržas paraugu un meklēt pēc pēdām pazudušo, kad radinieki paziņoja, ka vectētiņš atradies. Un tieši tajā slimnīcā, kuru nevarēja sazvanīt - Stradiņos!"

Pazudušā dēls tūdaļ devas uz slimnīcu, bet vest mājās apmaldījušos vectētiņu nemaz nebija tik viegli: lai pārliecinātos, ka slimnīcā ir tieši viņš, radiniekiem nācās izņemt numuriņu un gaidīt rindā slimnīcas reģistratūrā.

"Pie vectēva mani uzreiz nelaida, tāda ir slimnīcas kārtība. Pēc pusstundas pienāca rinda, un kad mani pie viņa pielaida, noskaidrojās, ka viņam vairāk vai mazāk viss ir kārtībā, mediķiem pats nosaucis savu vārdu un uzvārdu un stacionārā ievietots ar saviem datiem, pat nebija jāatpazīst. Kamēr mēs viņu meklējām visās slimnīcās, mediķi bija paspējuši paņemt analīzes un veikt nopietnu izmeklējumu - smadzeņu tomogrāfiju."

Bet aizturēja viņu, kā izrādījās, policisti Iļģuciemā, kur viņš aizbrauca pēc atmiņas uz savu kādreizējo dzīvokli. Dzīvokļa atslēgas viņam nebija, tāpēc iekļūt dzīvoklī nevarēja un apjucis klīda ap māju. Vectēvs izskatījies novārdzis un bezpalīdzīgs un nav varējis skaidri pateikt, kur viņš dzīvo tagad, tādēļ Kurzemes priekšpilsētas policisti nolēma viņu vest uz slimnīcu.

Šoreiz viss beidzās labi, šis ir viens no veiksmīgākajiem gadījumiem praksē, kad cilvēks īsā laikā atrasts un nogādāts atpakaļ ģimenē, norāda "Bezvēsts.lv" pārstāvji.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:55

Jaunākās diskusijas