Atpakaļ uz nra.lv

Kā šobrīd klājas māmiņai, kurai dienas laikā saziedoja naudu smagas slimības ārstēšanai?

Portāls nra.lv 8.septembris 2017, 12:53
 
facebook.com/ Arturs Amosovs
Šī gada jūlijā portāls nra.lv jau ziņoja, ka vienas dienas laikā ar sabiedrības atbalstu saziedota summa, kas divu meitu māmiņai Vijai nepieciešama vēža ārstēšanai.

19.jūlijā Vijai Amosovai palika 30 gadu, taču jubileju viņa pavadīja slimnīcā, prom no savām meitiņām - vienu mēnesi un dažas dienas vecās Lotes un 1 gadu 8 mēnešus vecās Laumiņas.

Kopš Lotes gaidību septītā mēneša Vijai bija regulāra vemšana, ko mediķi norakstīja uz grūtniecības toksikozi. Vijas meitiņa pasaulē nāca ar ķeizargrieziena palīdzību, jo Vija bija novārgusi un pēc mazulītes piedzimšanas svēra vien 43 kilogramus. Mediķi mierināja, ka bērniņš vairs nespiež kuņģi, nemitīgā vemšana pāries un pašsajūta uzlabosies. Tomēr tā nenotika un Vija izlēma veikt kuņģa pārbaudi - endoskopiju, kas atklāja šokējošu diagnozi - ļaundabīgu kuņģa audzēju.

Šobrīd Vija turpina ārstēšanos. Viņas vīrs Arturs sociālajā tīklā facebook regulāri informē par to, vai ir kādi uzlabojumi.

4.septembrī viņš rakstīja: "Esam pavadījuši laiku starp ķīmijterāpijām mājās un tagad atgriezāmies Jeruzālemē, lai veiktu ilgi gaidītās pārbaudes, kas ļaus saprast kā ķīmijterāpija ir iedarbojusies uz audzēju. Pēc šīm pārbaudēm Vijas ārstējošā ārste varēs detalizētāk mums izskaidrot turpmākās ārstēšanās plānu. Pašlaik noteikti zinām tikai to, ka 5. ķīmijterāpijas kursu būs noteikti jāiziet, kursu uzsāks trešdien, pēc tā lidosim mājās pie savām meitenēm." Pati Vija šodien norādījusi,ka šobrīd ir jau beigusies viņas piektā ķīmijterapija , kas šoreiz bjusi daudz smagāka, tomēr viņa uzsver, ka ir stipra un turpina cīnīties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:06

Jaunākās diskusijas