Atpakaļ uz nra.lv

Indijā pazudušās Līgas draugs uzskata, ka policija nav uzdevumu augstumos

Portāls nra.lv 21.marts 2018, 15:30
 
Facebook
Jau sešas dienas bez panākumiem Indijas dienvidos, Keralas štatā tiek meklēta bez vēsts pazudusī Latvijas pilsone Līga Skromane, kuras pastāvīgā dzīvesvieta jau vairākus gadus ir Īrija, vēsta Baltic-Ireland.ie.

Jau iepriekš ziņots, ka 33 gadus vecā sieviete Indijā ieradās 2.februārī kopā ar māsu Ilzi, lai izietu sešu nedēļu ajūrvēdiskās ārstēšanas kursu.

Abas sievietes kopš 21.februāra uzturējās Dharmas Ajūrvēdas un dziedniecības centrā, bet kad 14.martā no rīta pulksten 6:30 Ilze devās uz jogas nodarbību, māsa palika istabā, aizbildinoties ar galvassāpēm. Kad Ilze pēc stundas atgriezās no jogas, Līgas nekur nebija.

Pazudusī cieš no posttraumatiskās depresijas, ir ļoti ievainojama un maiga, uzticas ikvienam, norāda viņas māsa, kuras bažas pieaug ar katru brīdi, vēsta portāls.

Meklēšanas laikā izdevies vien noskaidrot, ka kāds rikšas vadītājs Līgu Skromani no rīta pēc viņas lūguma aizvedis uz Kovalamas pludmali, kur ap pulksten 11:30 viņu redzējuši divi liecinieki, bet vēlāk sievieti neviens nav redzējis.

Rikšas vadītājs pastāstījis, ka jaunā sieviete lūgusi viņu aizvest uz pludmali, bet nav varējusi nosaukt tieši uz kuru. Viņa teikusi - uz tuvāko un, kad rikšas vadītājs nosaucis vairākas, Līga izvēlējusies Kovalamu, kas atrodas 37 km attālumā no sieviešu uzturēšanās vietas. Ilze ir izdrukājusi māsas fotogrāfijas un izdalījusi visiem vietējiem veikaliem, restorāniem, tirgotājiem un rikšu vadītājiem, policija veic izmeklēšanu, taču nesekmīgi.

Indijā ir ieradies arī Līgas draugs, īrs Endrjū, kurš kopā ar draudzenes māsu izmisīgi meklē viņu, apstaigājot pludmales un visas tuvējās apkaimes vietas, iztaujājot vietējos iedzīvotājus un sniedzot intervijas vietējiem žurnālistiem.

Vīrietis ir lūdzis palīdzību Īrijas Ārlietu departamentam, lai tas izdarītu spiedienu uz Keralas policiju un panāktu, ka tā aktīvāk meklē pazudušo Līgu. “Es vienkārši nedomāju, ka tiek darīts pietiekami. Es cenšos panākt, lai krasta apsardzes cilvēki meklētu. Es staigāju turp un atpakaļ gar jūras krastu, cerot viņu atrast. Man jāatzīst, ka viņa varēja pazust jūrā. Cilvēki man saka, ka viņa, iespējams, ir apmaldījusies, bet es viņu pazīstu, un es nedomāju, ka viņa vienkārši kaut kur ietu bez pārtikas vai naudas.”

Endrjū žurnālistiem pastāstīja, ka Īrijas Ārlietu departaments sākotnēji bijis ļoti ieinteresēts palīdzēt, taču krietni “atvēsis”, kad uzzinājis, ka vīrieša draudzene ir latviete un nebija oficiāli precējusies ar vīrieti. Departamenta viedoklis nav saņemts, tā kā žurnālistiem norādīts, ka komentāri individuālos jautājumos netiek sniegti.

Ilze Skromane savā Facebook profilā raksta, ka māsas meklēšana turpinās, un ir lūgta palīdzība Latvijas Ārlietu ministrijai. Viņa lūdz ikvienu dalīties ar informāciju par Līgas pazušanu sociālajos tīklos, kā arī katru, kam ir jebkāda informācija saistībā ar viņas pazušanu, sazināties ar Ilzi, e-pasts: skromane@yahoo.com, mobilā tālruņa numurs Indijā: 00 91 8138-054751.

Avots: baltic-ireland.ie

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:24

Jaunākās diskusijas