Atpakaļ uz nra.lv

Smaga slimība mainījusi kādas ģimenes dzīvi Bauskas novadā

Portāls nra.lv 6.aprīlis 2018, 6:59
 
F64
Portāls "ziedot.lv" publicējis stāstu par kādu sievieti vārdā Airita. Viņai nepieciešama līdzcilvēku palīdzība slimības dēļ.

Airitai no Bauskas novada Codes pagasta ir 41 gadi. Viņa ir četru bērnu mamma, vecākais no bērniem jau ir pilngadīgs, bet mammas aprūpē ir vēl 3 pusaudži.

Pirms pusotra gada Airitai sāka tirpt rokas, parādījās arī sāpes, kas neļāva pat naktīs gulēt. Vēršoties pie speciālistiem, tika veikti izmeklējumi un konstatēta mugurkaula kakla daļas spondiloze, diska trūce un kreisās rokas Dekervēna slimība.

Airitai tika veiktas 2 operācijas un noteikta 2. grupas invaliditāte. Tomēr viņas stāvoklis nav uzlabojies, arī vingrošana un zāles nav palīdzējušas. Ikdienā ilgstoši stāvot un ,piemēram, gaidot autobusu, sāp mugura un tirpst rokas, sāpes ir arī sēžot. Ikdienas darbus Airita tikai ar grūtībām var padarīt, bet slimības dēļ Airita arī nevar strādāt. Faktiski kuplā ģimene ir palikusi bez mammas rokām burtiskā nozīmē.

Airita atkārtoti vērsusies pie ķirurga, kas nozīmējis operāciju, kas nav valsts apmaksāta. Operācijas izmaksas Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā ir 2206 eiro. Airitai šādu līdzekļu nav, ģimene ir trūcīga. 200 eiro Airita lūgs apmaksāt sociālajam dienestam, bet pārējo summu 2006 eiro operācijas apmaksai Airita lūdz līdzcilvēku atbalstu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:04

Jaunākās diskusijas