Atpakaļ uz nra.lv

PALĪDZI: 8 gadus vecā Jēkaba ģimene cer, ka zēns spēs runāt

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 19.maijs 2018, 14:34
 
pixabay.com
Jēkabam ir astoņi gadi. Zēns dzemdībās cieta no skābekļa trūkuma un tas ir atstājis sekas - ir kavēta valodas attīstība un sīkā motorika. Iepriekšējos gados saņemot vairākus delfīnterapijas kursus, zēns ir progresējis, ir uzlabojusies valodas attīstība. Būtiski uzlabojami ir motorikā, jo ir mazinājusies spastika, ziņo labdarības organizācija Ziedot.lv.

Lai zēns varētu ātrāk apgūt ikdienas prasmes un uzlabot savas funkcionālās spējas, speciālisti iesaka neiropsiholoģiskās sensomotorās smadzeņu funkcionālās darbības atjaunošanas un stabilizācijas korekcijas metodes nodarbības 2 reizes nedēļā. Neiropsihaloģiskā korekcija ir ļoti smags darbs, gan vecākiem, gan bērnam, tā prasa neatlaidīgu darbu, katru dienu. Cītīgi strādājot mājas katru dienu šī terapija ir nesusi gaidītos rezultātus, Jēkabs saprot matemātiskas darbības, zina datumus, mēnešus, gadalaikus, prot atrast likumsakarības, neatkārtot pieļautās kļūdas un uzrāda ļoti labus mācību rezultātus angļu valodā.

Ģimene dzīvo Valmierā, bet neiropsiholoģiskās sensomotorās korekcijas nodarbības ir pieejamas tikai Rīgā, ceļš ir ļoti tāls un dārgs.

Pēdējā mēneša laikā Jēkabs sāk veidot teikumus no 3 vārdiem un ar katru dienu uzlabojas zēna valoda. Lielāko spēku vecākiem turpināt iesākto un nepadoties deva tas, ka Jēkabs šonedēļ pirmo reizi pateica: “MAMMĪT ES TEVI MĪLU”.

Papildus speciāli Jēkabam izstrādātās korekcijas programmas, zēns apmeklē arī ergoterapeitu, kas palīdz apgūt prasmes, kas ļauj bērnam būt neatkarīgam ikdienas dzīvē. Un logopēda nodarbības valodas attīstībai.

Ģimene dzīvo Valmierā, bet neiropsiholoģiskās sensomotorās korekcijas nodarbības ir pieejamas tikai Rīgā, ceļš ir ļoti tāls un dārgs.

Ģimene lūdz sabiedrības atbalstu, lai Jēkabs 2018. gadā varētu saņemt:

  • Ergoterapiju (43 nodarbības)- 645 eiro;
  • Neiropsiholoģisko sensomotoro korekciju (87 nodarbības) - 3045 eiro;
  • Logopēds (43 nodarbības) - 645 eiro.

Lai nodrošinātu Jēkabam rehabilitācijas pakalpojumus 2018. gadā, kopā nepieciešami 4335 eiro, no kuriem 431 eiro jau ir pieejami no 2017. gada saziedotās, bet vēl neizmantotās summas. Līdz ar to 2018. gadā no ziedotājiem tiek lūgts 3904 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:55

Jaunākās diskusijas