Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Vairāk nekā pusmiljons amerikāņu pieprasa Melānijai Trampai pārvākties uz Balto namu

© scanpix

Vairāk nekā pusmiljons amerikāņu ir parakstījuši petīciju, kurā pieprasīts, lai pirmā lēdija Melānija Trampa pārceltos uz Balto namu Vašingtonā vai pati segtu izdevumus par savu dzīvošanu Ņujorkā.

Slovēnijā dzimusī eksmodele turpina dzīvot savā penthausa dzīvoklī Manhetenas rajonā divarpus mēnešus pēc tam, kad viņas vīrs Donalds Tramps tika inaugurēts ASV prezidenta amatā.

Pirmā lēdija ir paziņojusi, ka viņa ar 11 gadus veco dēlu Baronu Trampu pārcelsies uz Vašingtonu pēc tam, kad vasarā beigsies pašreizējais mācību gads skolā.

Ņujorkas pilsētai ir jāmaksā vidēji 127 000-146 000 ASV dolāru dienā policijai un 4,5 miljoni dolāru gadā ugunsdzēsējiem par pirmās lēdijas un viņas dēla apsargāšanu, kamēr viņi dzīvo Trampa tornī, februārī paziņoja pilsētas policijas priekšnieks Džeimss O’Nīls savā vēstulē Ņujorkas kongresmeņiem.

Policija iztērēja 24 miljonus dolāru, apsargājot Trampa ģimeni no vēlēšanu dienas 2016.gada 8.novembrī līdz inaugurācijas dienai 20.janvārī. Inaugurācijas dienas priekšvakarā Ņujorkas nekustamo īpašumu magnāts Tramps pārcēlās uz Vašingtonu.

"ASV nodokļu maksātāji maksā milzum daudz naudas par pirmās lēdijas apsargāšanu Trampa tornī," teikts petīcijā interneta vietnē Change.Org.

"Kas attiecas uz nacionālā parāda atvieglošanu, šie izdevumi nedod nekādu pozitīvu rezultātu valstij un tos vajadzētu izslēgt no finansējuma," piebilsts petīcijā.

Petīciju, kas nāca klajā pirms divām nedēļām, jau ir parakstījuši vairāk nekā 514 200 cilvēku. Tās autoriem ir mērķis savākt vienu miljonu parakstu.

Petīciju ir paredzēts iesniegt demokrātu senatoriem Bērnijam Sandersam un Elizabetei Vorenai, kas ir pazīstami kā Trampa pretinieki ASV politikas kreisajā spārnā.

Tramps pēc pārcelšanās uz Vašingtonu nav atgriezies Ņujorkā, bet ir pavadījis daudzas nedēļas nogales savā īpašumā Floridas štata Palmbīčas pilsētā, ar ko ir neapmierināti daži turienes iedzīvotāji.