Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Francijas prezidenta kandidāts vienlaicīgi atradies 7 vietās

© scanpix

Francijas galēji kreisais prezidenta vēlēšanu kandidāts Žans Liks Melanšons otrdienas vakarā sarīkoja vēlēšanu mītiņu septiņās vietās vienlaikus, izmantojot sešas hologrammas.

65 gadus vecais Melanšons klātienē sarīkoja mītiņu Francijas austrumu pilsētā Dižonā, bet viņa tēls hologrammas veidā tika ar satelīta palīdzību projicēts sešās citās pilsētās, no kurām viena atrodas Francijai piederošajā Reinjonas salā Āfrikas tuvumā.

Melanšons izteica pieņēmumu, ka viņa trīs galvenie sāncenši - konservatīvais kandidāts Fransuā Fijons, galēji labējā Marina Lepēna un centrists Emanuels Makrons — bija potenciāli mērķi teroraktam, aizdomās par kura gatavošanu otrdien Marseļā aizturēti divi francūži ar radikāliem uzskatiem.

Melanšons sacīja, ka šai ziņā solidarizējas ar saviem sāncenšiem. "Mēs nekad nepasniegsim noziedzniekiem tādu dāvanu kā šķelšanos viņu priekšā. Mēs nebaidāmies", viņš paziņoja klausītāju pūlim.

Melanšons vada galēji kreiso spēku aliansi, kuras sastāvā ir arī Komunistiskā partija.

Francijas prezidenta kandidātiem Melanšonam, Fijonam, Lepēnai un Makronam pašlaik ir apmēram vienāds vēlētāju atbalsts.

Prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā 23.aprīlī divi visvairāk balsu ieguvušie kandidāti sacentīsies vēlēšanu otrajā kārtā 7.maijā.