Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Tramps nevēlas piešķirt vīzas kvalificētiem ārvalstu strādniekiem

© SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien parakstīja izpildrīkojumu, vēršoties pret programmu vīzu piešķiršanai kvalificētiem ārzemju strādniekiem, jo tā kaitējot amerikāņu strādniekiem, apdraudot viņu darbavietas.

Tramps parakstīja rīkojumu par tā saukto H1-B vīzu programmas noteikumu pastiprināšanu, apmeklējot instrumentu ražotājfirmas "Snap-on Inc." rūpnīcu Viskonsonas štata Kenošas pilsētā.

Baltais nams ir paziņojis, ka šī programma kaitē amerikāņu strādniekiem, dodot iespēju tehnoloģiju kompānijām ievest lielā skaitā lētu ārzemju darbaspēku un samazināt algas.

Tehnoloģiju industrija apgalvo, ka šī programma ir nepieciešama, jo tā pamudina studentus pēc grādu iegūšanas augsto tehnoloģiju specialitātēs palikt ASV un kompānijas ne vienmēr spēj atrast pietiekami daudz amerikāņu strādnieku ar vajadzīgo kvalifikāciju.

Jaunais rīkojums paredz, ka ASV aģentūrām ir jāierosina noteikumi, kas novērstu šīs programmas ļaunprātīgu izmantošanu, un jāpiedāvā izmaiņas programmā, lai H1-B vīzas tiktu piešķirtas "viskvalificētākajiem vai visaugstāk apmaksātajiem pretendentiem".

Tramps paziņoja, ka šis rīkojums ir "spēcīgs signāls pasaulei" par to, ka ASV aizstāvēs savus strādniekus, aizsargās savas darbavietas un izvirzīs Ameriku pirmajā vietā.

Šis rīkojums arī aicina nodrošināt, lai valdības iepirkumos tiktu dota priekšroka amerikāņu preču iegādei.