Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Francijas terorakta rīkotāji izmantojuši dažādas identitātes

Attēlam ir ilustratīva nozīme © scanpix

Francijas izmeklētāji turpina noskaidrot pagātni abiem vīriešiem, kas otrdien tika aizturēti Marseļā aizdomās par terorakta gatavošanu, jo viņi bija izmantojuši vairākas identitātes un bieži mainījuši dzīvesvietas adresi.

23 gadus vecais Klemāns Bors un 29 gadus vecais Mahiedīns Merabē otrdien tika aizturēti Marseļā, bet policija viņus bija meklējusi jau kopš 12.aprīļa pēc videoieraksta atrašanas, kurā viņi zvērēja uzticību džihādistu grupējumam "Islāma valsts".

Ir noskaidrots, ka viņi izmantojuši vairākus segvārdus, bieži mainījuši mobilos tālruņus un lietojuši priekšapmaksas banku kartes, lai izvairītos no policijas.

Dzīvoklī, kur dzīvoja abi aizturētie, policija atrada pielādētu mašīnpistoli "Uzi", divas pistoles, sprāgstvielas un pašdarinātu granātu, kā arī "Islāma valsts" karogu.

Tā kā Francijā svētdien notiks prezidenta vēlēšanu pirmā kārta, ir izteiktas bažas, ka aizturētie varbūt plānojuši uzbrukumu kādam vēlēšanu kampaņas pasākumam.

Bors bija "pastāvīgi mainījis adresi" un vienreiz bija pieņēmis čečenu džihādista no Beļģijas Vervjē pilsētas identitāti, pastāstīja Francijas pretterorisma prokurors Fransuā Molēns.

Bors 2015.gada janvārī tika notiesāts par viltotu personas dokumentu izmantošanu, bet ieradās tiesā ar Ismaila Džabrailova identitāti. Viņš izcieta sodu Sekdēnas cietumā pie Lilles pilsētas un ieslodzījumā iepazinās ar Merabē.

2015.gada martā Bora tuvinieki informēja policiju, ka viņš ir pazudis, bet gribējis doties uz Sīriju. 2015.gadā viņš tika meklēts arī Beļģijā.

Pēc Bora pazušanas varas iestādes pievērsa uzmanību Merabē. Pērnā gada decembrī izmeklētāji apmeklēja viņa mājokli Rubē pilsētā, kad Merabē nebija mājās, bet tur atradās vīrietis ar viltotiem personas dokumentiem, kurš, kā vēlāk izrādījās, bija Bors.