Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijas ministrs: Krievija ir vienīgā valsts, kurai ir reāla ietekme Sīrijā

© scanpix

Pamieru Sīrijā iespējams panākt vienīgi ar Krievijas palīdzību, jo Krievija ir vienīgā valsts, kurai ir "reāla ietekme" uz Sīrijas valdību, pirmdien atzinis Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriēls.

Uzturoties vizītē Jordānijā, ministrs pauda pārliecību, ka pielikt punktu karadarbībai iespējami ātri ir Krievijas interesēs.

Krievijai nevajadzētu gaidīt, līdz Sīrijas valdība "jūtas pietiekami stipra un uzskata, ka tai vairs nav jāklausās uz Krieviju", un ka tai pietiek ar sabiedroto Irānu, skaidroja Gabriēls.

Sarunās par politisko risinājumu būtu jāņem vērā Krievijas, ASV un visas reģionālās intereses, ieskaitot Jordānijas, preses konferencē uzsvēra ministrs.

scanpix

Eiropai būtu jāspēlē aktīva loma, jo Sīrijas pilsoņkarš to skar tiešā veidā, arī tāpēc, ka tā uzņem bēgļu miljonus, piebilda Gabriēls.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.