Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Uz vairāk nekā mēnesi slēgs Viļņas lidostu

© Aviation Times

Laika posmā no 14.jūlija līdz 18.augustam tiks slēgta Viļņas lidosta. Šajā laikā teju visi avioreisi tiks novirzīti uz Kauņas lidostu, norādīts būvfirmu apvienības "A.C.B " mājaslapā.

Būvfirmu apvienība "A.C.B" no Latvijas 22.februārī Lietuvā parakstīja vienošanos ar Viļņas Starptautisko lidostu par skrejceļa rekonstrukciju.

“A.C.B.” lielākajā Lietuvas lidostā veiks rekonstrukcijas darbus gandrīz 19 miljonu eiro vērtībā. Būtiskākās no pārmaiņām Viļņas lidostā būs 4 slāņos izbūvētais lidostas skrejceļš ar asfaltbetona segumu 150 tūkst. m² platībā un lidjoslas seguma pastiprināšana, jaunākas klases gaismu sistēma, kas cita starpā vienā virzienā ļaus drošāku lidmašīnu nosēšanos miglas apstākļos.

Rekonstrukcijas darbu laikā Viļņas lidosta tiks pilnībā slēgta uz 35 dienām - no 14. jūlija līdz 18. augustam. Vairums aviosabiedrības lidojumus novirzīs uz Kauņas lidostu.

Viļņas lidostā tiks veikta skrejceļa rekonstrukcija, atjaunojot ne tikai tā segumu, bet arī pilnībā pārbūvējot pārējo ar to saistīto infrastruktūru - mainot un atjaunojot saistītās elektroinstalācijas, izbūvējot jaunas gaismu sistēmas, izveidojot jaunas drenāžas un meliorācijas sistēmas ūdens savākšanai un novadīšanai. Turklāt lidjoslas seguma pastiprināšana nodrošinās, lai, piemēram, gadījumos, kad lidmašīna paceļoties, novirzās no skrejceļa, netiktu nodarīti būtiski bojājumi infrastruktūrai un tādējādi - arī kavēta lidostas darbība. Vienā virzienā tiks izbūvētas CAT III gaismu sistēmas, kas ļaus būtiski palielināt drošību nolaižoties lidmašīnām miglas laikā. Skrejceļa abās pusēs tiks modernizēta arī tuvošanās gaismu rekonstrukcija. Turklāt, visā gaismu rekonstrukcijā paredzēts izmantot mūsdienīgāko LED apgaismojumu, kas nodrošina ne tikai košāku gaismu un tādējādi labāku apgaismojumu, bet arī samazinās Viļņas lidostas elektrības patēriņu turpmākajā ekspluatācijā.