Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

UKIP: Mejai jāuzņemas "zināma atbildība" par Mančestras teroraktu

© scanpix

Lielbritānijas premjerministrei Terēzai Mejai ir jāuzņemas zināma atbildība par pirmdien Mančestrā notikušo teroraktu, kurā tika nogalināti 22 cilvēki, ceturtdien paziņoja Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) priekšsēdētāja vietniece Sūzena Evansa.

"Es uzskatu, ka viņai ir jāuzņemas zināma atbildība. Visi politiķi, kuri balsoja par izdevumu apcirpšanas soļiem, ir zināmā mērā atbildīgi," partijas manifesta prezentācijas pasākumā sacīja politiķe.

Pirms kļūt par premjerministri, Meja sešus gadus bija iekšlietu ministre. Viņa arī iepriekš izpelnījusies nopēlumu par līdzekļu apcirpšanu pēc finanšu krīzes.

scanpix

UKIP līderis Pols Natols, kurš pēc pirmdienas terorakta mudināja ierobežot imigrāciju un pastiprināt drošības pasākumus, sacīja: "Politiķi šajā jautājumā ir bijuši vāji daudzus, daudzus gadus."

"Attiecībā uz viņas veikumu iekšlietu ministra amatā es uzskatu, ka tas ir drausmīgs. Tā ir iekšlietu ministre, kas samazināja policistu skaitu, samazināja robežsargu skaitu, samazināja cietumu darbinieku skaitu."

UKIP vēlas, lai migrācijas saldo, kas pērn bija 280 000, nākamo piecu gadu laikā tiktu pazemināts līdz nullei.

Evansa sacīja, ka imigrantiem vajadzētu liegt piekļuvi valsts administrētajam Nacionālajam Veselības dienestam (NHS).

Socioloģiskajās aptaujās UKIP šobrīd stipri atpaliek no valdošās konservatīvās partijas, kā arī opozīcijas leiboristiem un liberāldemokrātiem.