Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Mančestras terorista tēvs bijis Lībijas kaujinieku grupējumā

© scanpix

Mančestras terorista Salmana Abedi tēvs savulaik bijis Lībijas kaujinieku grupējumā, kas atbilstoši dažām liecībām bijis saistīts ar starptautisko teroristu organizāciju tīklu "Al Qaeda", ceturtdien pavēstīja avots Lībijas drošības struktūrās.

Ramadans Abedi "bija Lībijas Islāma kaujas grupas (LIKG) loceklis", sacīja Lībijas vienotības valdības policijas pārstāvis sakariem ar presi Ahmeds bin Salems.

Jau pēc pirmdien Mančestrā notikušā terorakta Tripolē bāzētās drošības struktūras aizturējušas Salmana Abedi tēvu un brāli.

Par sakariem ar grupējumu Lībijas diktatora Muamara Kadafi režīms vajājis Ramadanu Abedi, kurš radis patvērumu Lielbritānijā un atgriezies Lībijā 2011.gadā, kur pievienojies NATO atbalstītajai nemiernieku kustībai, ziņo britu mediji.

scanpix

Tagad jau izformēto LIKG 1995.gadā dibināja lībieši, kas bija cīnījušies Afganistānā ar padomju spēkiem un palikuši tur arī pēc to izvešanas. Grupējuma vienīgais mērķis bija Kadafi gāšana.

Pēc diktatora gāšanas Ramadans Abedi strādājis Tripoles policijā, sacīja bin Salems.

Atbilstoši liecībām daži LIKG biedri saglabājuši sakarus ar "Al Qaeda". Daži kaujinieku pievienojušies starptautiskajam džihādistu tīklam.

"Al Qaeda" 2007.gadā paziņoja, ka LIKG ir tam pievienojies. Tiesa gan, Lībija grupējums vēlāk noliedza, ka tam būtu sakari ar starptautisko organizāciju.