Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Apšaudē Teherānā 12 mirušie, bet vēl 39 ievainoti

© SCANPIX

Irānas parlamentā galvaspilsētā Teherānā trešdien izcēlusies apšaude, ziņo Irānas mediji. Vienlaikus tiek ziņots, ka bruņoti vīrieši ielauzušies Irānas islāma revolūcijas līdera ajatollas Homeini mauzolejā.

Irānas ārkārtas dienesta vadītājs Pirs Hoseins Kolivands paziņoja, ka uzbrukumos nogalināti 12 cilvēki, bet vēl 39 cilvēki ievainoti. Glābšanas operācijas joprojām turpinās, viņš piebilda.

Tikmēr ziņu aģentūra "Tasnim" vēsta, ka uzbrukums parlamentam ir beidzies un nogalināti četri uzbrucēji.

Raidorganizācija IRIB ziņo, ka mauzolejam uzbrukuši trīs vai četri bruņoti vīrieši un ārpusē pie ēkas uzspridzinājušies divi pašnāvnieki, tostarp viena sieviete.

SCANPIX

Parlamenta ēku kompleksā nogalināti vismaz divi apsargi, bet mauzolejā nogalināts dārznieks, ziņo aģentūra SANA.

Vienlaikus notikušie uzbrukumi ir acīmredzot koordinēti, jo parlaments un mauzolejs atrodas aptuveni 20 kilometru attālumā viens no otra.

Vairāki vietējie mediji vēsta, ka parlamenta ēkā Teherānā iebrukuši četri bruņoti cilvēki. Viņi vēlāk izgājuši no parlamenta ēkas, iesaistoties uz ielas apšaudē ar policiju un bijuši spiesti atgriezties ēkā.

Parlamenta ēkā uzbrukuma brīdī notika sēde. Tiešraidē demonstrētajos kadros redzams, kā deputāti turpina darbu, lai gan tiek ziņots par apšaudi apkārtējās ēkās.

Parlamenta spīkers Ali Laridžani paziņojis, ka notikušie uzbrukumi ir "triviāla lieta" un drošības spēki tiks ar to galā.

Reaģējot uz notikušo, policija Teherānā slēgusi ielas un daļu no metro.

Iekšlietu ministrs Abdolrahmans Fazli sasaucis drošības padomes ārkārtas sēdi.

Atbildību par koordinētajiem uzbrukumiem uzņēmies teroristu grupējumu "Islāma valsts". Irāna ir aktīvi iesaistījusies cīņā pret "Islāma valsti" Sīrijā un Irākā.

"Islāma valsts" un citi teroristi grupējumi ir nosaukuši Irānu par potenciālo mērķi uzbrukumiem, taču līdz šim lieli terorakti Irānai gājuši secen.