Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Sīrijas valdība atbrīvo simtiem aizturētu cilvēku

© Scanpix

Sīrijā pirms ramadāna noslēguma svētkiem atbrīvo simtiem aizturēto, no kuriem vairāki bija atbalstījuši nemierus pret prezidentu Bašaru al Asadu, dienu pirms musulmaņu gavēņa mēneša ramadāna noslēguma svētkiem "Eid el Fitr".

Iekšlietu ministrs Hišams al Šaars paziņoja reportieriem, ka sestdien atbrīvoti 672 cilvēki, tai skaitā 91 sieviete. 588 no viņiem tika atbrīvoti galvaspilsētā Damaskā.

Scanpix

Ministrs piebilda, ka ar šo atbrīvošanu tiek mēģināts "uzturēt nacionālā izlīguma centienus un tēvzemes vienotību".

Kopš 2011.gada martā Sīrijā sākās bruņotā krīze, tur tikuši aizturēti desmitiem tūkstoši cilvēku. Šajā konfliktā nogalināti apmēram 400 000 cilvēku, bet puse iedzīvotāju kļuvuši par bēgļiem.

Sīrijas ziemeļos Rakas provincē ASV atbalstītie "Sīrijas Demokrātiskie spēki" atbrīvoja no gūsta apmēram 200 grupējuma "Islāma valsts" kaujiniekus pēc cilšu virsaišu lūguma.

Visi šie Tabkas pilsētā, kā arī Rakā un tās piepilsētās atbrīvotie nebija izlējuši asinis, bet bija darbojušies grupējumā "Islāma valsts" kā sludinātāji vai civilu institūciju darbinieki, informēja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesūbu observatorija" ("Syrian Observatory for Human Rights", SOHR).