Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Latviete Hamburgā: Redzētais pilsētā atgādina kadrus no grāvējiem

© SCANPIX

Nekārtību laikā Hamburgā iedzīvotāju vidū valdīja baiļu un dusmu gaisotne, sacīja latviete, kas dzīvo Hamburgā vairākus gadus, bet lūdza viņas vārdu neminēt.

Viņa pastāstīja, ka pilsētā ir ļoti daudz tiesībsargājošo iestāžu pārstāvju, un situācija ir uzlabojusies, taču bažas raisa šodien notiekošas protesta akcijas pret G20 samitu, kas pulcē daudz cilvēku.

Pēc sievietes stāstītā, piesētas iedzīvotāji esot dusmīgi, ka netika nodrošināta pietiekama drošība pilsētniekiem, nevis tikai politiķiem, kas piedalās samitā. Viņa pauda neizpratni, kāpēc apkaimē, kur parasti sākas nekārtības tika ielaists visi, nevis tikai tie cilvēki, kas tur dzīvo. Viņu izbrīna, ka tika pieļauta šāda situācija, lai arī par riskiem esot bijis zināms.

SCANPIX

Sieviete aizvakar esot devusies uz pilsētas centru un redzētas ainas viņai atgādinājuši viņai kadrus no filmām grāvējiem. Viņa uz ielām redzējusi ļoti daudz policijas mašīnu, daudzas policijas vienības, ūdensmetējus u.c.

Vienlaikus viņa piebilda, ka esot bijis kāds brīdis, kad likās, ka policisti īsti nav redzami, bet nekārtības notikušas - tika dedzināti bankomāti, velosipēdi, no māju sienām izsisti ķieģeļi. Vardarbības un eskalācijas līmenis auga pa stundām, stāstīja sieviete.

Kā ziņots, Hamburgā, kur notiek G20 samits, sadursmēs ar kreisajiem ekstrēmistiem cietuši vismaz 213 policisti, sestdien paziņojusi Vācijas policija.

Kopumā kopš 22.jūnija, kad sākās policijas operācija kārtības uzturēšanai G20 galotņu sanāksmes laikā, aizturēti 265 cilvēki, pavēstīja policijas pārstāvis.

Naktī uz sestdienu pilsētā turpinājās sadursmes starp policiju un tā dēvētajiem antiglobālizācijas aktīvistiem, kas būvēja barikādes, dauzīja skatlogus, laupīja veikalus, dedzināja automobiļus un uzbruka kārtības sargiem ar kaķenēm un Molotova kokteiļiem.