Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Pasaulē

Bijušo Latvijas policistu, kurš nogalināja izvarotāju, izraidīs no Īrijas

© Ekrānšāviņš/The Sun

Kā raksta laikraksts “The Irish Sun” un iepriekš vēstīja arī portāls www.baltic-ireland.ie, jūnijā notika slepkavībā apsūdzētā Jura Vingra lietas izskatīšana Dublinas Augstākajā tiesā saistībā ar Latvijas pieprasījumu viņa izdošanai, vēsta Baltic-Ireland.ie.

Tagad tapis zināms, ka lēmums ir pieņemts un bijušais Latvijas kriminālpolicijas inspektors Juris Vingris tiks deportēts šā gada oktobrī. Tas notiks līdzko viņa sieva būs dzemdējusi šeit, Īrijā.

Tādu lēmumu pagājušonedēļ ir pieņēmusi Īrijas Augstākās tiesas tiesnese Eilīna Donnelī (Aileen Donnelly) pēc tam, kad aizstāvība mēģināja apstrīdēt J.Vingra izdošanu Latvijai.

Bijušā inspektora advokāts Kierans Malholands (Ciaran Mulholland) tiesā apstiprināja, ka viņa klients ir pārliecināts, ka tiks nogalināts, ja viņu nosūtīs uz Rīgas centrālcietumu, kur viņam par slepkavību būs jāizcieš sešus ar pusi gadus ilgais cietumsods.

Malholands sacīja: “Mēs esam vīlušies. Mans klients uz Īriju pārcēlās, lai sāktu jaunu dzīvi. Viņš uzskata, ka izdošanas gadījumā visdrīzāk tiks nogalināts.”

Apelācijas lieta par palikšanu Īrijā, tika uzsākta pagājušā gada 29.jūlijā, kad tika saņemts Eiropas apcietināšanas orderis par Vingra izdošanu. Tas nosaka, ka 39 gadus vecais Juris Vingris un vēl trīs policisti tiek apsūdzēti par fiziska spēka pielietošanu un vardarbību pret Juri Vedzi un viņa draugu Valēriju Čubrēviču 2002.gada 26.jūlijā. Abi cietušie tika arestēti, aizvesti uz vientuļu vietu un sisti līdz pat samaņas zaudēšanai. Valērijs Čubrēvičs mira no gūtajām galvas traumām.

Avots