Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Trampa padomnieks jau 2016.gadā piedāvājis organizēt tikšanos ar Putinu

© REUTERS/ SCANPIX

Viens no ASV prezidenta Donalda Trampa padomniekiem viņa priekšvēlēšanu kampaņas laikā vairākkārt piedāvājis organizēt tikšanos ar Krievijas līderiem, tostarp ar prezidentu Vladimiru Putinu, atsaucoties uz Trampa priekšvēlēšanu štāba elektronisko saraksti, vēsta laikraksts "The Washington Post".

Džordž Papadopuls 2016.gadā laikā no marta līdz septembrim Polam Manafortam, Džefam Sešonam, Kārteram Peidžam un citiem Trampa komandas locekļiem nosūtījis vairāk nekā desmit e-pasta vēstules ar solījumu nokārtot kontaktus ar Maskavu, lai varētu apspriest ASV un Krievijas attiecības "prezidenta Trampa" laikā.

Tomēr, kā norāda laikraksts, pārējie Trampa līdzgaitnieki šos priekšlikumus uztvēruši ar piesardzību, piesaucot spēkā esošās pret Krieviju vērstās sankcijas.

Lai gan Papadopuls piedāvājies kļūt par starpnieku starp Trampu un Putinu, joprojām nav zināms, vai viņam patiesi bijuši kādi sakari ar Krievijas pārstāvjiem.

REUTERS/ SCANPIX

Piemēram, pagājušā gada maijā Papadopuls nosūtījis Trampa kampaņas štāba vadītājam Manafortam e-pasta vēstuli, kurā, atsaucoties uz Krievijas Starptautisko attiecību padomes programmu direktoru Ivanu Timofejevu, viņš apgalvojis, ka Krievijas Ārlietu ministrija esot ieinteresēta tikties ar Trampu un esot gatava viņu uzņemt Maskavā.

Manaforts uz to atbildējis, ka Trampa plānos šādas vizītes neesot.

Tikmēr Timofejevs "The Washington Post" ar e-pasta starpniecību apstiprinājis, ka viņa pārstāvētā organizācija 2016.gada pavasarī esot apspriedusi iespējamo tikšanos ar Trampu.